Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Astellas - Nieuws

Wil jij dat de WW en WGA gerepareerd worden?

Het is al enige tijd geleden dat wij de plannen over de WW-reparatie met jullie hebben besproken. De plannen zijn rond en het enige wat we nog moeten doen is uitvoeren.

Waar ging het ook alweer over?
Jullie kunnen je misschien nog herinneren dat het kabinet de opbouw en duur van de WW- en WGA- uitkering heeft verkort. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de mensen die op deze uitkeringen zijn aangewezen. Daarom hebben cao-partijen besloten de uitkeringen te repareren. Lees hier meer over de WW-reparatie. Hier staat ook een video waarin alles op een duidelijke manier wordt uitgelegd.  

Wat gaan we nu doen?
In alle cao’s zijn met de werkgever procesafspraken gemaakt over het repareren van de WW. Nu moeten we deze afspraken omzetten naar een inhoudelijke afspraak. Dat kunnen wij natuurlijk alleen als onze leden daar achter staan. Jullie bepalen gezamenlijk of het bedrijf waar je werkt wel of niet meedoet met de reparatie. Jullie stem is dus erg belangrijk.

Breng uiterlijk dinsdag 5 december je stem uit!
Stem hier over de reparatie van het 3e jaar WW. Om in te loggen heb je deze inlogcode nodig: AST-33616302. Geef uiterlijk 5 december je stem door. De nieuwsbrief over het derde WW-jaar met uitleg over de PAWW is bijgevoegd, alsmede een overzicht van veelgestelde vragen.

Samen staan we sterker
Alleen SAMEN kunnen wij de WW-reparatie mogelijk maken. Daarvoor moeten alle bedrijven in onze sector meedoen met de reparatie. Werk je bij bedrijf A waar de reparatie is geregeld, maar je wil graag een overstap maken naar bedrijf B waar de reparatie niet is geregeld? Dan ben je wel je reparatie kwijt! Het is dus in ieders belang dat iedereen meedoet.

Bernard Zijlstra
bestuurder CNV Vakmensen
E b.zijlstra@cnvvakmensen.n
M 06 83 39 64 79
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid