Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Astellas - Nieuws

Astellas komt afspraken niet na

Afgelopen week hebben jullie van ons een nieuwsbrief gekregen waarin wij oproepen tot een gesprek met Astellas om te praten over afspraken die we gemaakt hebben tijdens de onderhandelingen, maar waar ze zich niet aan houden.

Ruim twee weken geleden hebben wij dit aangekaart. Tot op heden hebben wij geen inhoudelijke reactie gekregen op de verzoeken die er liggen. Ook het verzoek om met elkaar in gesprek te gaan is geweigerd.
Dit gaat onder andere over aanpassing van artikel 1.2 in de vaststellingsovereenkomst. Maar ook de vrijstelling van werk, spreekuren met juristen, inzage in de standaard vaststellingsovereenkomst en de aanzegging op 1 moment.

Als argument dragen ze aan dat de mensen die bij de onderhandelingen zaten niet meer in dienst zijn van Astellas. Dit is niet waar, er zijn een aantal mensen die op de hoogte zijn van de geest van de afspraken, waaronder een aantal externe adviseurs. Wat ons betreft loopt Astellas hier weg voor haar verantwoordelijkheid

Ondanks dat er nog een aantal vragen openstaan met betrekking tot de vaststellingsovereenkomst weigert Astellas de tekentermijn van 21 maart te verlengen. Dit betekent dat als je niet voor 21 maart tekent je je tekenbonus misloopt.

Samenvattend hebben we te maken met een onbetrouwbare werkgever, die weigert op een fatsoenlijke manier met haar werknemers om te gaan.

We hadden gehoopt dit op een nette manier op te lossen en hier de mogelijkheid voor geboden, echter heeft de werkgever dit niet opgepakt. Schijnbaar kan er een groot verschil zitten in de opvatting ‘employer of choice’.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid