Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Aspen - Nieuws

Voortgang overleg Cao Aspen Oss

CNV Vakmensen heeft onlangs weer met Aspen gesproken over een nieuwe cao. Aan de hand van de gezamenlijke voorstellenbrief van CNV Vakmensen en FNV hebben we meerdere onderwerpen besproken. In deze nieuwsbrief informeer ik je over de voortgang van het cao-overleg.

Cao Aspen
Eind juni liep de cao Aspen af. Door uitbraak van het coronavirus hebben we voor de zomer in goed overleg besloten om de onderhandelingen uit te stellen. Na de zomer zag het er naar uit dat we de onderhandelingen konden gaan opstarten. Op 1 september zijn we dan ook begonnen met de onderhandelingen. Samen met FNV is er een gezamenlijke voorstellenbrief opgesteld. Deze is door ons op 1 september mondeling toegelicht aan Aspen. Helaas hebben we het tweede overleg op 28 september moeten annuleren. Op 5 oktober heeft alsnog het tweede overleg plaatsgevonden.

Contouren nieuwe cao
Aan de hand van de bestaande afspraken in de cao en onze voorstellen in de voorstellenbrief, hebben we samen met Aspen de contouren van de nieuwe cao besproken. Dit overleg verliep constructief. Tijdens het derde overleg op 12 oktober heeft Aspen ons een eerste inhoudelijke reactie gegeven op onze voorstellen. Op veel punten wil Aspen met ons in gesprek.

Vervolg
Op vrijdag 30 oktober praten we verder met Aspen. We proberen dan op de onderwerpen waarover we in gesprek zijn nader tot elkaar te komen.

Robert Wonnink
bestuurder 
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid