Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Aspen - Nieuws

Een sociaal plan bij Aspen: jullie inzet gevraagd

Zoals in de Town-Hall bijeenkomsten al door de directie is verteld staat Aspen de komende jaren voor een grote ingreep. Er vindt een stevige reductie van het aantal arbeidsplaatsen plaats om als bedrijf winstgevend te kunnen blijven.

De eerste adviesaanvraag voor een afdeling is al ingediend bij de ondernemingsraad en de drie vakbonden zijn al uitgenodigd voor gesprekken over een sociaal plan. Maar ons standpunt als CNV, FNV en De Unie is helder: wij kunnen alleen een sociaal plan sluiten namens onze leden die in het bedrijf werken! We nodigen je daarom graag uit voor een ledenvergadering op
dinsdag 5 november om 15:30 uur, in het bedrijfsrestaurant.

Waar moeten we aan denken bij een voorgesteld sociaal plan?
In een sociaal plan maken werkgever en de bonden afspraken om het vertrek van werknemers te verzachten: dat kan zijn door werk-naar-werk trajecten, door een beeindigingsvergoeding, door scholing, er zijn veel mogelijkheden om – hoe vervelend ook – de gevolgen van een vertrek te verzachten.

Outplacement
Met Aspen zijn we daarover in gesprek: bijvoorbeeld om Aspen aan te zetten om ook met andere bedrijven in de omgeving te praten over de mogelijkheden om boventallige werknemers kennis te laten maken bij andere bedrijven, door een goed outplacementtraject aan te bieden dat je helpt nadenken over wat je nu daadwerkelijk wilt en kunt na je vertrek bij Aspen.
Op dat vlak ligt er een aantal voorstellen waarover we met jullie inhoudelijk het gesprek willen aangaan: wat vinden jullie wenselijk, wat is overbodig en wat moet er persé inzitten om het aanvaardbaar te maken?

Belangrijke onderwerpen voor het sociaal plan van Aspen
Onderwerpen zijn bijvoorbeeld een fatsoenlijke beëindigingsvergoeding, een plaatsmakersregeling waar je daadwerkelijk gebruik van kunt maken, voldoende outplacementmogelijkheden, een duidelijke plaatsingsprocedure (welke functie word je aangeboden etc.) en wellicht een passende ouderenregeling. Op die vlakken is er nog voldoende uitdaging en zijn we er nog lang niet: we hebben ook het precieze antwoord niet beschikbaar en willen dus graag met jullie in gesprek over wat een sociaal plan voor Aspen Oss zou moeten inhouden.
Daarom aan jullie de vraag om met ons mee te denken over jullie Sociaal Plan Aspen Oss? We vergaderen op dinsdag 5 november om 15:30 uur in het bedrijfsrestaurant! Heb je vooraf al vragen? Bel of mail mij gerust.

Mede namens Paul Smink, FNV en Marco Vallebella, De Unie,
Loes Bezemer-Videler,
bestuurder CNV Vakmensen
E l.bezemer@cnvvakmensen.nl
M 06 3000 3607

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid