Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Echte vakmensen, echte talenten!
Chemie en Energie

Cao Ashland (Hercules)

Looptijd 1 juni 2014 tot en met 31 mei 2015

Je werkt bij Ashland Industries Nederland B.V. (voorheen Hercules in Zwijndrecht. Ashland is een mondiale fabrikant van chemische specialiteiten die in het maken van verscheidene van producten voor huis, kantoor en industrie worden gebruikt. In Nederland gaat het vooral om onderzoek en ontwikkeling. Andere activiteiten bestaan uit ontwikkeling van nieuwe producten en nieuwe toepassingen voor bestaande producten.

Vragen over jouw cao?

Neem contact op met jouw vakbondsbestuurder

Loes Bezemer-Videler

 • l.bezemer@cnvvakmensen.nl

  Cao verlopen?

  • De einddatum van de cao is verstreken. Wat nu?

   Zolang er geen nieuwe cao is afgesloten, geldt de oude nog

   Soms is de looptijd van een cao al verstreken maar is er nog geen nieuwe cao. In dat geval geldt de oude cao nog steeds. Dit wordt nawerking genoemd. Nawerking betekent dat, zolang er geen nieuwe cao is afgesloten, de oude cao blijft gelden voor werknemers die voordat de cao afliep in dienst waren. Zodra er een nieuw cao-akkoord is én de nieuwe tekst is gereed, verschijnt verschijnt deze op de website.


  • De oude cao is verlopen en er is een nieuwe cao. Geldt die al?

   De afspraken gelden vanaf de ingangsdatum

   Het kan even duren voordat de nieuwe cao-tekst klaar is. De nieuwe afspraken gelden al vanaf de ingangsdatum van de nieuwe cao. Zodra er een nieuw cao akkoord is én de nieuwe tekst gereed is, verschijnt de nieuwe tekst op deze site.