Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Arkema Vlissingen - Nieuws

CNV leden werkzaam bij Arkema Vlissingen

Uitstel cao-overleg en uitnodiging stemming voor het 3e WW jaar.

We gaan er vanuit dat jullie via personeelszaken inmiddels hebben vernomen dat het geplande cao overleg van 5 december niet door kon gaan. We waren hier niet blij mee, maar familie omstandigheden bij Marco Soeters waren hiervoor de reden en natuurlijk hebben we hier begrip voor. Arkema komt zo snel mogelijk met nieuwe data.

Het is nu duidelijk hoe de reparatie van het 3e WW jaar vorm kan krijgen.

De overheid heeft de opbouw en lengte van de WW en Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) verkort. Dat heeft mogelijk financiële gevolgen. Om dat op te vangen is de PAWW ontwikkeld. Dat is een private uitkering die ingaat na afloop van je wettelijke WW of loongerelateerde WGA. Na deze reparatie komt de duur van de WW en WGA weer op het oude niveau.

Op het, bij deze nieuwsbrief meegestuurde, pamflet kun je lezen wat de reparatie inhoudt. Het is nu zo dat je de eerste 10 jaar dat je werkt een maand WW per gewerkt jaar opbouwt. Vanaf het 11e jaar is dat echter een halve maand per gewerkt jaar!

Na de reparatie wordt dit weer een maand opbouw per gewerkt jaar. Reparatie van de WW heeft dus sneller een positief effect dan je in eerste instantie misschien denkt. Het kost je enkele euro’s per maand.

Als vakbonden, die bij Arkema de cao-onderhandelingen voeren, willen we in de cao vastleggen dat deze reparatie plaats gaat vinden. In voorgaande cao-onderhandelingen is al afgesproken dat Arkema en de vakbonden met elkaar aan tafel gaan, zodra duidelijk is in welke vorm reparatie kan. Dat is nu duidelijk en leden dienen hierover te stemmen.

Zonder toestemming van de leden kan reparatie niet plaatsvinden, het is dus belangrijk dat we via stemming weten of de reparatie doorgang kan vinden!

Om deze reden organiseren we een personeelsbijeenkomst. Deze vindt plaats:
Datum: Dinsdag 12 december
Tijd: 15.00-16.00 uur
Locatie: Kantine Arkema Vlissingen

De bijeenkomst is voor alle werknemers, alleen leden mogen echter stemmen of de reparatie wel of niet plaats gaat vinden. Je kunt nog ter plaatse lid worden!

Peter Vlaming
Bestuurder
Bereikbaar via 06-53295256 of p.vlaming@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid