Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Apotex - Nieuws

Uitnodiging: CNV ledenvergadering Apotex 24 april

Afgelopen donderdag 13 april hebben Apotex en CNV Vakmensen onderhandelingen gevoerd over een nieuwe cao voor 2017. De gesprekken zijn in goede sfeer verlopen maar het is niet gelukt om op alle punten overeenstemming te bereiken. De directie heeft uiteindelijk een eindbod gedaan.

Tijdens de onderhandelingen is uitvoerig gesproken over de wens van de directie om de ADV-dagen af te schaffen. Hiervoor hebben we uiteindelijk een regeling kunnen bedenken waarbij de huidige medewerkers hun recht op vrije tijd houden en de mogelijkheid krijgen om extra dagen te verkopen tegen een gunstig tarief.

Verder is er gesproken over het mogelijk maken van loopbaanscans onder begeleiding van James. In het verlengde daarvan wil Apotex meewerken aan het gebruik van de Leerrekening van James. Hiermee kan je bruto salaris gebruiken om opleidingen te bekostigen.

De reden dat de directie uiteindelijk een eindbod heeft gedaan is dat we het niet eens konden worden over de loonsverhoging. Wij vroegen een loonsverhoging van 2,5%. Apotex ging niet verder dan 2% loonsverhoging per 1 juni 2017. Wat ons betreft was dit een te groot verschil om van een onderhandelingsresultaat te kunnen spreken.

Wij vinden het belangrijk om het eindbod eerst met de leden te bespreken. Jullie mogen je hierover uitspreken. Daarom organiseren wij een:

Ledenvergadering CNV Vakmensen
Maandag 24 april om 13:30 uur in de PR zaal

Hier zullen wij het eindbod van Apotex bespreken en kunnen jullie je stem uitbrengen. Het eindbod is als bijlage aan dit bericht toegevoegd. Je kunt het bestand openen door op de link onderaan dit bericht te klikken.

Mochten jullie in de tussentijd vragen of opmerkingen hebben dan kan je even langslopen bij je collega’s Maart Schaap en Margje Koevoets. Je kunt ook altijd contact opnemen met je CNV bestuurder.

Tot maandag 24 april a.s.

Namens de onderhandelingsdelegatie,


Gerard van der Molen
Bestuurder CNV Vakmensen
E g.vandermolen@cnvvakmensen.nl
M 06 – 22 99 28 55


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid