Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Apotex - Nieuws

Bijzonder akkoord CNV Vakmensen en Apotex

Afgelopen vrijdag hebben wij weer met de directie gesproken over de cao. Wat als onderhandeling begon eindigde als een goed gesprek waarin is afgesproken de cao met een jaar te verlengen tot april 2017. De tussenliggende tijd willen we gebruiken om weer een positieve sfeer binnen Apotex te krijgen.

Op de CNV ledenvergadering van 25 augustus hebben we elkaar gesproken over de ADV-regeling zoals deze door de werkgever was voorgesteld. Jullie hebben daar een duidelijk signaal afgegeven door te zeggen dat jullie niet willen praten over de voorgestelde ADV-regeling. Zelfs al zou dat betekenen dat er geen cao zou komen. Met die boodschap zijn we teruggegaan naar de onderhandelingstafel.

We hebben geprobeerd duidelijk te maken dat er al geruime tijd heel veel van de medewerkers wordt gevraagd en dat de rek er nu wel uit is. De resultaten van jullie harde werk zijn niet zoals verwacht en dat werkt uiteindelijk niet motiverend. Het gevolg van de tegenvallende resultaten is dat er nog harder gewerkt moet worden. Al met al is de sfeer binnen Apotex er niet beter op geworden

Tijdens het gesprek met de directie hebben we dit uitgebreid besproken en geprobeerd om een manier te bedenken waardoor we de sfeer kunnen ombuigen zodat Apotex weer een positieve werkomgeving wordt. We beseffen dat we dit niet zelf kunnen. Dit kan alleen maar als jullie je hiervoor willen inzetten. Daarom zullen jullie allemaal op korte termijn gevraagd worden of je wilt meedoen in een project om samen te bedenken hoe we het tij kunnen keren.

Voor wat betreft de cao is er afgesproken om deze met een jaar te verlengen tot april 2017. Er worden verder geen wijzigingen aangebracht, dus ook geen loonsverhoging. Het enige voordeel van verlengen is dat de cao het komende jaar ook van toepassing is op eventuele nieuwe collega’s.

Wij willen de uitkomst van de cao-onderhandelingen graag met jullie bespreken. Daarom nodigen wij jullie uit voor een:

CNV Vakmensen ledenvergadering
Donderdag 6 oktober om 13:30 in de PR zaal

Mocht je van tevoren vragen of opmerkingen hebben dan kan je altijd even aankloppen bij je collega’s Maart Schaap of Margje Koevoets. Natuurlijk kan je ook altijd contact opnemen met je CNV bestuurder.

Gerard van der Molen
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 – 22 99 28 55
E g.vandermolen@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid