Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Apollo Vredestein - Nieuws

Verslag 2e ronde cao onderhandelingen Apollo Vredestein BV

Hierbij het verslag van de 2e ronde van de cao onderhandelingen. We horen graag jullie mening hierover !

Tijdens de 1e ronde van de cao-onderhandelingen op 4 maart jl. hebben wij bij de directie duidelijk aangegeven dat de medewerkers van Apollo Vredestein nadrukkelijk vragen om meer zekerheid in de toekomst. De verlenging van het sociaal plan en een redelijke loonsverhoging spelen daarbij de belangrijkste rol.

Helaas denkt de directie hier anders over. Zij vinden dat het bestaansrecht van de fabriek afhangt van de productieresultaten en dat een goed sociaal plan juist averechts effect heeft. Daarnaast vinden ze dat de huidige lonen al heel hoog zijn en dat er na de uitgevoerde reorganisatie geen ruimte is om jullie lonen structureel te verhogen. Hun voorstel is om eenmalige prestatiebonussen in te voeren, zoals dat in Hongarije en India geldt.

Onze delegatie heeft hier grote moeite mee. Structurele beloning is een voorwaarde om inflatie tegen te gaan. Een eenmalige beloning telt niet mee voor je vakantietoeslag, pensioen of uitkering bij een eventueel ontslag. Daarnaast is het zo dat er veel andere factoren zijn die van invloed zijn op de bedrijfsresultaten en niet alleen de vraag of je als werknemer je best doet.

Verder voelen wij ons niet gehoord als het gaat om het sociaal plan. De directie wil eerst de cao afsluiten en daarna het gesprek aan gaan over het sociaal plan. Wij vinden dat deze onderwerpen bij elkaar horen, niet alleen omdat het sociaal plan deel uitmaakt van de cao, maar vooral omdat dit onderwerp voor jullie zo belangrijk is en omdat er nog steeds veel onzekerheid is over de toekomst.

Ten aanzien van de overige onderwerpen, is er nauwelijks beweging. RVU-regeling lijkt bespreekbaar maar dan zal dit uit je eigen pensioenpot betaald moeten worden en de Generatieregeling  zal dan waarschijnlijk moeten verdwijnen. Daarnaast wenst de directie een klokurenmatrix af te spreken om flexibeler nieuwe roosters in te kunnen voeren.
We horen graag wat jullie hiervan vinden. Reacties kunnen worden gemaild naar e.jonker@cnvvakmensen.nl of doorgegeven worden aan de leden van onze delegatie.

> Op ons community platform JeAchterban kun je terecht voor al jouw vragen en/of opmerkingen. Deel jouw mening met ons! We reageren zo snel mogelijk.

Mede namens de Werknemersdelegatie FNV/CNV Vakmensen:
Jan van ’t Verlaat, Max Winkelhorst, Erik Hovenier,Bert Ribberink en Dino Djulbic
Ellen Jonker
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid