Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Apollo Vredestein - Nieuws

Stand van zaken rond Apollo Vredestein B.V.

Voordat je met vakantie gaat vertrekken of mogelijk alweer bij jouw terugkomst lees je dit pamflet. CNV Vakmensen en FNV hebben een ingelast gesprek gehad met de directie van Enschede op hun verzoek, waarin men graag wilde vertellen hoe het er in Europa voorstaat met elkaar.

Zoals je weet, moet er de komende jaren een redelijk percentage winst worden gemaakt om de lopende leningen zonder problemen af te lossen. Daar ligt een contract aan ten grondslag met de bank. Bovendien hebben de nieuwe eigenaren flink bijgedragen in Europa, om meer marktaandeel te behalen.

In het contract met de bank staan een aantal voorwaarden genoemd waaraan moet worden voldaan om de lening tegen bepaalde gunstige voorwaarden voort te zetten. Voldoet men daar niet aan, worden de voorwaarden aangepast. Je kent het uit jouw eigen privé situatie wel. Heb je veel eigen geld, kun je goedkoper lenen voor een hypotheek bij een bank.

Immers: het risico is lager en risico kost nu éénmaal geld. 

Zo is hier ook een contract opgesteld, waarbij het bedrijf bepaalde voorwaarden heeft gekregen voor wat betreft de winst. Na het 1e kwartaal, bleek dat die winst niet geheel werd gehaald en dus zal de volgende kwartalen van dit boekjaar (t/m 30 maart 2019), de broekriem worden aangehaald, zodat de winst wel kan worden behaald. Niets bijzonders, want er wordt nog steeds winst gemaakt, maar ook niet iets om nonchalant over te doen. Dit gaat om serieus geld en ook AVBV kan het geld maar één keer uitgeven. 

Geen acuut probleem nu, maar wel ernstig genoeg voor het management van AVBV om ons als bonden te informeren hoe de vlag ervoor staat op dit moment. Wij hebben dit erg op prijs gesteld en hebben de gelegenheid genomen om kritische vragen te stellen. Men heeft ons uitgelegd hoe men hier tegenover staat als management in Enschede.

Het probleem zit hem met name in de overcapaciteit op de markt en de prijs die men kan vragen voor een band….! Die is niet hoger dan pakweg 8 jaar geleden.

Het is echter van groot belang dat er zoveel mogelijk kwalitatief goede banden in Enschede van de machines komen, want afval beïnvloedt de winst negatief. En daar heb je weer invloed op! 

Wij vonden het onze plicht je te informeren over deze stand van zaken gedurende de zomer….het duurt nog wel even voordat we met jouw cao aan de slag gaan, maar daar waar je jouw bedrijf kunt helpen: GRAAG!

Het onderhandelt altijd gemakkelijker in een bedrijf waar het ‘gewoon’ goed gaat. 

Wij wensen je een fijne zomer en een prachtige welverdiende vakantie toe! 

Mede namens de kaderleden,
Daniel Visser en Jan van ‘t Verlaat

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 60 18 19
E: g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid