Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Apollo Vredestein - Nieuws

1e ronde cao onderhandelingen Apollo Vredestein

Afgelopen donderdag was de eerste dag waarop we in gesprek zijn gegaan met jouw werkgever over de cao. Hieronder tref je het verslag aan van deze bijeenkomst.

Vanuit de werkgever waren aanwezig: Rene Bosch (HR), Hester Kooi (AWVN), Martijn ter Haar en Inge Hommers (HR). Vanuit CNV Vakmensen waren aanwezig kaderleden Bert Ribberink en Jan van ’t Verlaat en Ellen Jonker (bestuurder). Vanuit FNV waren aanwezig Dino Djulbic (Bestuurder) en kaderleden Max Winkelhorst en Erik Hovenier.

Update stand van zaken
Ter inleiding wordt door Martijn ter Haar een update gegeven van de stand van zaken in de organisatie en de ontwikkelingen en uitdagingen waarmee Apollo Vredestein te maken heeft. De grote lijnen hiervan zijn ook te lezen in de inzet voor de cao onderhandelingen die door de werkgever aan alle medewerkers is gestuurd. De directie is van mening dat als het lukt om de fabriek de komende 5 tot 10 jaar te verduurzamen, er toekomst en bestaansrecht is voor de fabriek in Enschede. Er werken veel ervaren medewerkers en hoewel de Europese bandenmarkt enigszins krimpt, is er veel vraag naar de banden die door Apollo worden gemaakt. Door de vakbonden wordt een toelichting gegeven op de voorstellenbrieven.
Door beide bestuurders wordt benadrukt dat voor medewerkers het belangrijk is dat er naast de werkgarantie van 5 jaar ook een verlenging komt van het sociaal plan. Dit geeft zekerheid en perspectief.

Belangrijke onderwerpen
Tijdens het overleg bespreken we onderwerpen als flexibiliteit, ontwikkeling en opleiding en duurzame inzetbaarheid. Op deze dag worden vooral de voorstellen van alle partijen verkend en toegelicht. Belangrijk is dat we begrijpen waarom de voorstellen zijn ingediend en waarom ze belangrijk zijn voor medewerkers en organisatie. We hebben gezamenlijk geconcludeerd dat dit een constructieve start was van de onderhandelingen. De volgende keer zal door de werkgever aangegeven worden hoe zij aankijken tegen onze voorstellen en welke ruimte er is om deze te realiseren.

Vragen en/of opmerkingen?
We houden je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de cao onderhandelingen. Heb je vragen en/of opmerkingen? Deel het via de online community JeAchterban. We reageren zo snel mogelijk.

Ellen Jonker
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
e.jonker@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid