Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Nuplex Resins - Nieuws

Principeakkoord Cao Allnex Bergen op Zoom

Ruim een week geleden hebben we een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao. Met een gezamenlijke nieuwsbrief ben je al eerder geïnformeerd over de uitkomsten. Graag willen we die uitkomsten toelichten. Daarnaast zijn er nieuwe ontwikkelingen rondom het 3e jaar WW WGA.

Voor de stemming over het principeakkoord nodigen we jullie uit voor een ledenbijeenkomst op

maandag 23 oktober 2017
om 14.00 uur en
om 20.00 uur,
in de Delemanzaal.

De ledenbijeenkomst vindt plaats tesamen met FNV-leden en leden van De Unie.

De toelichting over de cao
Wij zijn van mening dat wij goede afspraken hebben kunnen maken en leggen het resultaat dan ook als een principeakkoord aan jullie voor. De loonontwikkeling en de afspraken rondom duurzame inzetbaarheid waren de belangrijkste gespreksonderwerpen. Maar ook aan het pensioen is in de onderhandelingen veel tijd besteed. Daar waar gewenst vertellen we jullie meer over het verloop van de onderhandelingen en de bereikte afspraken.

De aansluitende toelichting over het 3e jaar WW
Waar gaat dit over? Door wetswijzigingen is de duur van de WW verkort van maximaal 38 naar 24 maanden. Om dit te ondervangen is er hard gewerkt om voortaan de aanspraak op een 3e jaar WW-uitkering collectief te kunnen regelen. Die mogelijkheid komt er nu. Per bedrijf kan er worden afgesproken om hier gebruik van te gaan maken. Maar dat verdient wel een goede afweging. Over dit onderwerp krijgen jullie apart een Nieuwsbrief.  Dit onderwerp staat los van het bereikte principeakoord maar vereist wel uitleg en goedkeuring. In de aparte Nieuwsbrief wordt een link opgenomen naar een enquête.

Breng je stem uit over het principeakkoord
In de bijlage tref je een formulier aan om je stem uit te brengen. Deze kun je na afloop van de toelichting direct inleveren. Mailen mag ook, naar secretariaatcollectief@cnvvakmensen.nl 
Jouw reactie dient in ieder geval uiterlijk maandag 30 oktober 12.00 uur in ons bezit te zijn. Samen met kader/delegatieleden Pierre Verdult en Peter Passier rekenen we op jouw aanwezigheid en jouw stem.  

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-53295256
p.vlaming@cnvvakmensen.nl

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid