Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Nuplex Resins - Nieuws

Nuplex: Goede opkomsten, duidelijk antwoord!

Op 16 september 2013 hebben we als vakorganisaties in een ledenraadpleging een toelichting gegeven op het verloop en inhoud van de cao-onderhandelingen.

De opkomst was zeer goed. Daardoor kunnen we stellen dat de uitslag een goede graadmeter is voor de beoordeling van het resultaat door de werknemers van Nuplex Resins.

De werknemers vinden de insteek van het management niet te doorgronden en verkeerd. Werknemers moeten langer werken. Dus heb je visie nodig om te zorgen dat de werknemers zo min mogelijk gebruik hoeven te maken van deze ontziemaatregelen. Dit vraagt er niet om een eventueel probleem naar de toekomst door te schuiven.

Een loonbod van een karige 1,5% vindt absoluut geen genade. Werknemers vragen om een behandeling die past bij bedrijven in vergelijkbare omstandigheden.

Wij hebben het management van Nuplex Resins de uitkomst van onze ledenvergadering meegedeeld en de bezwaren van de werknemers toegelicht. Het management van Nuplex Resins is teleurgesteld in de uitkomst. Zij hebben geantwoord dat zij in een personeelsbijeenkomst hun boodschap toelichten waarom deze aanpassingen van de cao noodzakelijk zijn. Hiermee hopen ze dat de werknemers meer begrip krijgen voor de opstelling van het Nuplex Resins management team.

Pas na die personeelsbijeenkomst zullen zij formeel reageren op de mededeling dat de leden van de vakorganisaties het eindbod hebben verworpen.

Wanneer er ontwikkelingen zijn, zullen wij u op de hoogte houden.

Peter Vlaming
CNV Vakmensen
en de onderhandelingsdelegaties van FNV en de Unie
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid