Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Alliance Health Care - Nieuws

Verzoek aan Alliance Healthcare om medewerking

Het is de laatste keer dat CNV Vakmensen aan Alliance Healthcare in ’s Hertogenbosch vraagt om mee te werken aan een goed pensioen en een echte cao. Als dit niet gebeurt, volgt een ultimatum en dan liggen acties op de loer. Onderhandelaar Eric Aarts van de CNV-bond maakt helder dat hij er nu wel klaar mee is. “Alliance moet kiezen of delen.” Om dat te onderstrepen biedt hij samen met zijn FNV-collega maandag 16 januari om 14.00 uur een petitie aan bij het Alliance-hoofdkantoor in ’s Hertogenbosch.

Het gaat er in die petitie om dat Alliance Healthcare (AH) – groothandel in farmaceutische producten en diensten - afziet van het voornemen om de pensioenregeling te verslechteren.

Maar ook dat AH stopt met de plannen om het personeel onder te brengen in een nieuwe BV met afgeslankte arbeidsvoorwaarden. “Want dat laatste is absoluut de bedoeling van de AH-directie”, zo stelt bestuurder Eric Aarts van CNV Vakmensen. “En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn”, zo voegt hij er toch nog maar even aan toe. “De bijna 700 medewerkers bij Alliance Healthcare hebben dat ook unaniem te kennen gegeven. Zij zijn voluit bereid het werk neer te leggen als de situatie daarom vraagt op termijn.

Wij willen met deze petitie de directie in Den Bosch nog één keer onder de neus wrijven dat het roer echt om moet waar het pensioenregeling, organisatievorm en cao betreft. En uiteraard willen wij graag samen met AH op zoek naar een stabiel collectief bedrijfstakpensioenfonds, in plaats van het onzekere plan waarop Alliance Healthcare nu koerst.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid