Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

bericht CAO proces en PDR

Laatste ontwikkelingen

Dag allen,

Vanmiddag is de huidige financiële situatie van AOC door Maarten Hoeve aan jullie toegelicht. Deze toelichting vloeit voort uit het feit dat de FNV leden nog geen akkoord hebben gegeven op het onderhandelingsresultaat. De vraag doet zich voor of er wel een representatieve stemming onder de FNV leden is geweest. De bestuurder van FNV is daarom nu bezig met het schriftelijk raadplegen van alle leden. Dit wordt vervolgd dus. Jullie, CNV leden, stemden al wel bij meerderheid in met het resultaat. We zullen de ontwikkelingen verder moeten afwachten. Ik bericht jullie uiteraard als er belangrijke ontwikkelingen op dit gebied zijn.

Een ander belangrijk punt dat vanmiddag ter sprake kwam was de PDR methode. AOC heeft uitleg gegeven over de wijze waarop er beoordeeld wordt en in welke relatie die beoordeling staat tot de beloning. Omdat daarover sinds de laatste CAO behoorlijk wat vragen zijn gesteld vanuit de werknemers was een nadere uitleg nodig. Op die uitleg hebben wij als bonden aangestuurd, zoals te lezen viel in het onderhandelingsresultaat.

Na de uitleg van AOC vanmiddag zijn er geen vragen gesteld. Ik mag er dan ook vanuit gaan dat het nu voldoende duidelijk is. Aan de beoordelingswijze is ten opzichte van de vorige CAO inhoudelijk niets veranderd: persoonlijke doelen kunnen alsnog gesteld worden maar deze dienen dan altijd in overleg vastgesteld te worden. Om verwarring hierover te voorkomen is een andere benaming gewenst. Het lijkt nu namelijk te gaan over de extra doelen die eerder (in de beleving van de werknemers) enkel werden gesteld om een bonus te kunnen behalen. 

Mocht je in de toekomst toch tegen onduidelijkheden aanlopen, benader dan allereerst Maarten Hoeve. Als je er vervolgens met hem niet uitkomt, dan hoor ik het graag!

Dit was het voor nu. Bij vragen weten jullie mij te vinden:
l.dreschler@cnvvakmensen.nl
06-20471883

Met vriendelijke groet,
Loes Dreschler

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid