Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Sociaal plan AkzoNobel met 1 jaar verlengd

Het sociaal plan bij AkzoNobel wordt met 1 jaar verlengd. Dat is de positieve uitkomst van een ingelast telefonisch overleg met AkzoNobel vanmorgen.

Het sociaal plan, dat op 31 december was verlopen, is nu verlengd tot eind dit jaar. AkzoNobel had zelf het initiatief genomen voor het telefonisch overleg. Al snel bleek dat AkzoNobel alsnog bereid was om in te gaan op de suggestie van de vakbonden om het oude sociaal plan met 1 jaar te verlengen.

Onvrede over eindbod

Daarbij speelt ongetwijfeld een rol dat het bedrijf alle aandacht nodig heeft voor de ontwikkelingen rond een mogelijke overname door PPG. De directie zit in deze periode kennelijk niet te wachten op gesteggel rond het sociaal plan en de groeiende onvrede daarover bij de werknemers. Want dat er grote onvrede was, bleek wel uit de ledenbijeenkomsten in Arnhem en Sassenheim, waar honderden werknemers het eindbod van de directie hebben afgewezen. Het eindbod was veel te vaag en bood geen enkel inzicht in de mogelijke gevolgen, terwijl de werknemers intussen wel genoegen moesten nemen met een lagere schadeloosstelling bij gedwongen ontslag.

Verstandig besluit

Dat eindbod is dus van tafel, het oude sociaal plan wordt gewoon verlengd. Een verstandig besluit, vinden wij. Duidelijkheid over het sociaal plan is belangrijk, zeker gezien de huidige onrust over overnameberichten, eventuele reorganisaties die daar het gevolg van kunnen zijn én de mogelijke consequenties van een splitsing van het bedrijf.

Leden

Op woensdag 15 maart bespreken wij deze nieuwe situatie met onze leden in Delfzijl. Mogelijk volgen daarna nog andere locaties om een en ander te bespreken met onze leden.

Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 44 51 90
E: a.bot@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid