Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

CNV Vakmensen stelt Akzo Nobel ultimatum

Vakbond CNV Vakmensen heeft Akzo Nobel een ultimatum gesteld. Daarmee wil de bond bij het concern afdwingen dat een aparte cao tot stand komt voor de MEB-vestiging in Rotterdam. Als Akzo Nobel niet vóór aanvang van de ploegendienst op 3 september tegemoet komt aan de eis, sluit de bond acties niet uit.

Al op 7 mei had de bond aangegeven bij de werkgever voor deze Rotterdamse Akzo Nobel-locatie een aparte cao te willen met een substantieel andere beloning dan elders in het concern. Akzo Nobel wil tot op heden niet meegaan in de eis van de bond. 

Onderhandelaar Jelle Loosman: “Op 17 juni kwam Akzo Nobel al met dat oordeel, dat wij feitelijk als eindbod beschouwden. Ook onze leden zijn die mening toegedaan, zo blijkt nu na onze ledenraadpleging. Reden om ons ultimatum uit te brengen."

Volgens Loosman is er voldoende financiële ruimte bij Akzo voor een substantiële loonsverhoging en geen sprake van een krappe situatie, zoals de directie de zaken voorstelt.  “Mijn leden zeggen mij dat het logisch is dat achterstallig onderhoud duur uitpakt als er jaren is beknibbeld op onderhoud. En die beknibbeling was bedoeld om de bedrijfsresultaten op te poetsen. En dat leidde weer tot mooie bonussen aan de top. Mijn leden ergeren zich steeds meer aan zulk beleid.” 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid