Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Akzo Nobel houdt vast aan sluiting Deventer

CNV Vakmensen reageert teleurgesteld op het definitieve besluit van Akzo Nobel om de chemie-vestiging in Deventer te sluiten. Een alternatief plan van de ondernemingsraad, waarbij de fabriek na een reorganisatie open zou kunnen blijven, is vrijdag 24 januari afgewezen. "Wij leggen ons daar niet zomaar bij neer", reageert Jelle Loosman van CNV Vakmensen. "Let wel: dit is een winstgevende fabriek. Wij vinden dat Akzo Nobel wel heel makkelijk de een streep zet door de werkgelegenheid in Deventer."

De sluiting van de fabriek zou 215 mensen hun baan gaan kosten. In het plan van de ondernemingsraad zouden ook banen verdwijnen - ongeveer 70 - maar kan de fabriek wel open blijven. Loosman: "Dit plan biedt toekomst, wij blijven ons sterk maken voor behoud van de fabriek."

Acties

De werknemers hebben verschillende keren het werk neergelegd. Afgelopen weekend, meteen na het bekend worden van het besluit van Akzo Nobel om vast te houden aan de sluiting, gingen de werknemers opnieuw 2 dagen in staking. Niet alleen voor behoud van hun werk, maar ook voor een beter sociaal plan - voor het geval de sluiting echt doorgaat. Als ludiek protest knoopten ze ruim 200 blauwe werkjassen vast aan de hekken.

Filmpjes gemaakt door werknemers:

Ledenraadpleging op andere chemie-vestigingen

De vakbonden organiseren vanaf volgende week ledenbijeenkomsten op andere chemie-locaties van Akzo Nobel. Het gaat om de locaties in Delfzijl, Hengelo, Rotterdam, Herkenbosch en Amersfoort. Loosman: "We gaan kijken of we de acties kunnen verbreden. Nu is Deventer aan de beurt, maar een volgende keer valt de klap op een andere plek. We willen dat er een goed nationaal sociaal plan voor Akzo Nobel komt."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid