Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Echte vakmensen, echte talenten!
AkzoNobel

Acties cao AkzoNobel

De bonden hebben AkzoNobel een ultimatum gesteld dat op vrijdag 6 juli om 18.00 uur is verlopen. Helaas heeft AkzoNobel hierop niet gereageerd. CNV Vakmensen voert daarom samen met jou en de andere bonden actie voor een nieuwe, betere cao. Op deze pagina houden we je op de hoogte.

Laatste nieuws

CNV Vakmensen stelt, samen met FNV, voor om zorgvuldig alle opties grondig door te nemen om te komen tot een oplossing voor het pensioentekort van AkzoNobel. Dat proces kan onder leiding staan van een bemiddelaar.Recent deden twee oud-AkzoNobel-bestuursvoorzitters de oproep aan het zittende bestuur om het kwakkelende pensioenfonds met een financiering te versterken. Hier pleiten vakbonden en medewerkers al maanden voor.

Bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen: "Dit traject zal snel moeten worden gestart, maar ook zeker op korte termijn weer afgerond. We staan dus niet toe dat dit op de lange baan wordt geschoven. Overigens is de oproep van de oud-CEO’s natuurlijk geheel in lijn met dat standpunt. Het pensioenfonds verdient substantiële financiële aandacht.’

Cao en werkgarantie

Het is niet de bedoeling dat de bemiddelaars zich ook gaan bezighouden met de cao-onderhandelingen en de sociale gevolgen van de verkoop van Specialty Chemicals. 

Doe mee

Staken is een zwaar en ingrijpend instrument. Zorg daarom dat je goed bent voorbereid:

Lees meer over je rechten en plichten als staker

Stakende werknemers van AkzoNobel

Ga 13 november mee naar de aandeelhoudersvergadering


Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting