Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Abbot (voorheen Solvay Pharmaceuticals) - Nieuws

Definitieve versie verlenging Sociaal Plan Abbott

Na een aantal onderhandelingsrondes legt CNV Vakmensen de iets gewijzigde versie van het SP ter stemming voor aan de leden. Op 1 april 2018 liep het huidige SP bij Abbott af. Het plan treedt in werking wanneer de functie van een medewerker komt te vervallen als gevolg van een reorganisatie.

Hoewel de directie van Abbott op dit moment geen reorganisaties voorziet, wil men wel het sociaal plan verlengen. Vandaar dat de vakbonden in gesprek zijn gegaan om het vorige plan aan te passen op een aantal zaken, in verband met wetswijzigingen. De COR is ook aanwezig geweest bij de onderhandelingen.

De tekst van het Sociaal Plan tref je in de bijlage aan. CNV Vakmensen legt het SP positief voor aan de leden. Klik hier om digitaal te stemmen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je het bijgesloten stemformulier hiervoor gebruiken.
Stemmen kan tot uiterlijk 6 juli.

Het sociaal plan is op een paar praktische punten aangepast. De hoogte van de ontslagvergoeding is gelijk gebleven. De definities zijn duidelijker geformuleerd zodat de tekst voor iedereen beter leesbaar is. Ook is er gekeken naar de procedure bij het vinden van een passende functie binnen Abbott.
In dit sociaal plan is voor de volledigheid nu ook gemeld dat Abbott de uitvoeringsregels van het UWV volgt bij het plaatsen van werknemers op een passende functie.

Breng je stem uit over dit sociaal plan. Alvast bedankt.

Erik Maas
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 21 45
E e.maas@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid