Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
De cao-onderhandelingen lopen weer

Een blijfbonus voor callcentermedewerkers?

Voor elk half jaar dat je in een callcenter werkt, zou je een blijfbonus moeten krijgen van netto honderd euro. Als beloning voor je loyaliteit én omdat je steeds meer ervaring opbouwt en daardoor waardevoller bent. Je werkgever mag blij met je zijn!

In de nieuwe cao willen we graag afspraken maken over de blijfbonus. Zover is het nog niet. Daarom hebben we alvast een paar tips:

1. Voor werknemers die al bij een callcenter werken

Ga met je collega’s en met leidinggevenden het gesprek aan over de blijfbonus. Realiseer je hoe belangrijk je bent voor je werkgever. Je werkgever heeft in je geïnvesteerd en wil graag dat je (langer) blijft. Daar mag best een beloning tegenover staan!

2. Voor nieuwe werknemers in de callcenterbranche

De start van je loopbaan is hèt moment om de blijfbonus vast te leggen in je contract. Probeer bij je aanstelling dus een afspraak hierover te maken in je arbeidscontract. Je kunt gebruikmaken van onderstaande tekst.

De blijfbonus

Zo ziet ons voorstel voor de blijfbonus eruit:

De medewerker krijgt, ongeacht het soort contract en de omvang van het dienstverband, een blijfbonus van 100 euro netto na elke zes maanden dat de medewerker in dienst is. Deze bonus wordt na deze zes maanden uitgekeerd tegelijk met de eerstvolgende salarisbetaling.

Vragen?

Heb je vragen over de blijfbonus? Of wil je tips hoe je hierover met je werkgever onderhandelt? Mail dan naar Roderik Mol, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan