Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

Uitleg standpunt CNV "cao-voorstel" KLM

Wellicht hebben jullie recent het cao-voorstel van KLM gezien dat gedaan is voor een nieuwe grond-cao. Een voorstel dat CNV Vakmensen onevenwichtig vindt. Wij raden vakbondsleden af om hiermee in te stemmen. In deze info vind je een Factsheet waarom. Niet te vlug happen, maar door onderhandelen!

Achterbanberaad
Vandaag hebben we met de actieve leden van het CNV binnen KLM overlegd over het KLM-voorstel dat, zoals jullie misschien hebben gemerkt, naar buiten is gebracht met veel fanfare. We hebben nuchter gekeken naar wat er ligt en dat vergeleken met wat bij andere domeinen van KLM (cockpit met name) is aangeboden. Onze conclusie: Het is vooralsnog onvoldoende om tot een akkoord te komen, omdat we hiermee het gat qua arbeidsvoorwaarden tussen cockpit en grond alleen maar groter maken. Omdat wij niet een tegenprestatie krijgen voor onze bijdrage aan de gezondmaking van KLM. Én omdat het voorstel naast afspraken voor uitzendkrachten (die we steunen) echt wel wat aanvulling behoeft voor medewerkers met een KLM-contract.

Toelichting
In de bijlage vind je een factsheet waarom we puntsgewijs toelichten waarom CNV het onverstandig vindt om nu al tot een akkoord met KLM te komen. Lees het goed door, deel het met je collega's en steun ons en daarmee jezelf in ons streven om tot een evenwichtig en gebalanceerd akkoord te komen.

Vragen/opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen over deze factsheet, neem gerust contact op met je bestuurder Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl of 06-20471892.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid