Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

Transavia Grond cao: nog steeds geen voortgang

Op 9 december 2014 hebben de leden ons gezegd dat we pas met Transavia konden praten over de cao als de andere domeinen hadden geleverd. Immers Grond is altijd de eerste die inlevert. En wat is er bij KLM Grond afgesproken? Omdat onze laatste nieuwsbrief van 19 december was, even een kleine update.

Uitkomst was steeds hetzelfde!
Sinds 19 december hebben we verschillende malen gesproken met Transavia, maar de uitkomst was steeds hetzelfde. Namelijk; Er wordt nog steeds gesproken met de andere domeinen, maar er is nog geen resultaat.
Zo hebben we afspraken gepland staan op 10 februari; 3 maart; 30 maart; 13 mei en
21 mei. Soms gingen deze niet door of soms was het een kort overleg.

Op 21 mei hebben we weer een kort overleg gehad. Bij de KLM Grond is nu wel een onderhandelingsresultaat bekend en Transavia had gehoopt dat dit voldoende zou zijn voor de vakbonden om nu ook met Transavia cao-overleg te voeren. Maar Transavia kon echter niets concreets vertellen over het overleg met de andere domeinen.
Dus we hebben weer tegen Transavia gezegd dat we pas cao-onderhandelingen gaan starten als er iets concreets is vanuit de andere domeinen (Cabine en Cockpit).

Ledenvergadering
Wanneer er iets concreet is vanuit een ander domein (domeinen) zullen we eerst weer een gezamenlijk ledenvergadering hebben om met de leden te overleggen of het resultaat van de andere domeinen voldoende is om met Transavia in gesprek te gaan.
Op 19 december 2014 hebben jullie ons een mandaat meegegeven en we willen dan graag van jullie horen of dit mandaat nog steeds zo staat.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan horen of lezen wij deze graag.

Dolf Polders - Bestuurder CNV Burgerluchtvaart
Tel.: 023 5684 670 / Email: d.polders@cnvvakmensen.nl

CNV Vakmensen, de enige vakbond met een echte rechtsbijstandverzekering, Rechtshulp privé
Bij CNV Vakmensen ben je ook verzekerd van professionele rechtsbijstand bij privésituaties. Bijvoorbeeld bij verkeersongevallen, woningproblemen, financiële kwesties en consumentenrecht. Je gezinsleden zijn direct meeverzekerd. Bij je lidmaatschap heb je dus een complete rechtsbijstandverzekering via Stichting Achmea Rechtsbijstand. Dit kost je niets extra’s.

Ben je nog geen lid? Wordt dan nu lid. Vul de bon aan de achterzijde in en stuur deze op of meldt je aan via de website https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid