Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

Schiphol: acties bij beveiliging op 4 september

Na acht weken publieksvriendelijk actievoeren ligt er nog steeds geen goed cao-voorstel van werkgevers. Op 4 september zullen daarom veel beveiligers het werk 24 uur stil leggen. Daar kan je als je op Schiphol werkt mee te maken krijgen. Niet leuk, maar we vragen je als CNV-lid om begrip.

Het conflict in de particuliere beveiliging gaat over een nieuwe cao. Vakbonden CNV Vakmensen en FNV vragen namens de leden een eerlijke loonsverhoging, meer zeggenschap over werktijden en een gezondere werkplek. De gesprekken daarover met de werkgevers zijn vastgelopen.

Mocht je meer willen weten over de inhoud van het conflict, lees vooral bijvoorbeeld dit bericht in de media van vorige week: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/beveiligers-schiphol-wij-gaan-24-uur-staken-want-we-staan-met-onze-rug-tegen-de-muur-~b41f381a/

Sinds begin juli voeren beveiligers publieksvriendelijke acties. Daarbij leggen beveiligers vijf keer per dag een kwartier lang het werk neer. Op deze manier kunnen beveiligers hun stem laten horen, zonder dat dit grote gevolgen heeft voor reizigers en medewerkers van Schiphol.

Dit heeft niet tot beweging geleid bij de werkgevers. Daarom hebben de beveiligers deze week via hun bonden bij werkgevers en Schiphol aangekondigd dat ze een 24-uursstaking organiseren op 4 september. Ze hebben deze actie ruim vooraf aangekondigd, zodat er tijd is om hier op te reageren voor werkgevers en een verdere escalatie te voorkomen.

Het leek ons als vakbond correct om ook jou als werkende op of rondom Schiphol hierover tijdig te informeren.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn van deze actie en we zijn er ons van bewust dat het niet leuk is als om hier als medewerker eventueel mee geconfronteerd te worden. Maar we vragen je begrip voor de positie van de honderen beveiligers op Schiphol. Zij verdienen beter.

Meer weten, vragen of opmerkingen? Bel of mail: 030 751 1450 / actiebeveiliging@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid