Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

Raadpleging medewerkers KLM FSSC en CLASS

Het overleg tussen KLM en de grondbonden, waaronder CNV Vakmensen, van 6 april is gestaakt. Dit nadat uit een gesprek met de directie van KLM bleek dat plannen over het uitbesteden van accountingwerkzaamheden naar het buitenland niet meer ingetrokken worden.

Aanleiding voor dit signaal was de halsstarrige houding van KLM over het uitbesteden naar het buitenland van het werk van de Finance & Control afdelingen. In het overleg werd door de directie opnieuw toegelicht waarom het besluit werd genomen en dat KLM door zal gaan met de uitvoering. Daarmee wordt nu ook het verzet van de vakbonden tegen de uitbesteding definitief genegeerd, net als eerder een negatief advies van de OR op dit vlak.

Niet vaak is zo breed binnen alle grondbonden van KLM verzet aangetekend tegen een voorgenomen besluit van de directie. Het is dan ook van belang om onze mening kracht bij te zetten. Het opschorten van het Extern Overleg (het reguliere overleg tussen grondbonden en KLM) tot nadat we onze leden hebben geraadpleegd over dit ingrijpende besluit is een belangrijk signaal dat daar aan bij draagt.

Hiermee geven we overigens ook een signaal af over de onbalans die er in de ogen van de grondbonden lijkt plaatst te vinden door de directie van KLM in het omgaan met verschillende medewerkers binnen het concern. De balans tussen wie wat bijdraagt binnen de besparingsdoelstellingen van Perform 2020 dreigt met de ingrijpende maatregelen op de grond en de uitbestedingen die daar nu bovenop komen verloren te gaan.

De grondbonden organiseren op donderdagochtend 13 april een gezamenlijke bijeenkomst. De uitnodiging vind je in de bijlage.

Vragen/opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen (of andere zaken die spelen bij KLM) kun je vanzelfsprekend bij mij terecht.

Michiel Wallaard
Bestuurder
M: 06 20 47 18 92
E: m.wallaard@cnvvakmensen.nl

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid