Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

Op naar een KLM-cao voor 2018: Denk mee!

In 2018 moet er weer een nieuwe cao tot stand komen voor KLM-grondpersoneel. Daarover heeft CNV al een keer gebrainstormd met de actieve leden. Maar natuurlijk vragen we aan al onze leden hun inbreng voor een nieuwe cao. Dat doen we dit jaar vernieuwend, namelijk via ons cao-platform Je Achterban.

Vier Grote Thema’s

De  ideeën van het CNV concentreren zich op vier grote thema’s en komen allemaal langs op https://www.jeachterban.nl/klm/

  • Loon: Hoe hoog moet de loonsverhoging zijn? Moet CNV net als de vliegers gaan vragen om aandelen? Moeten we vakantiegeld en de winstuitkering niet baseren op het loon inclusief ploegentoeslag?
  • Vast en Flex: Hoe verbeteren we de mogelijkheden van nieuwe KLM’ers om niet in een wegwerpcontract te blijven maar om in een contract met perspectief terecht te komen?
  • Duurzame Inzetbaarheid: Is minder werken door oudere medewerkers een idee om langer doorwerken te kunnen combineren met vitaal blijven van ouderen en het bevorderen van de instroom van nieuwe medewerkers? En is het verstandig om een deel van de loonruimte te benutten door simpelweg meer collega's aan te nemen en wat te doen aan de soms als hoog ervaren werkdruk ?
  • En Verlof: Zijn we tevreden over de afspraken gemaakt twee jaar geleden rond Compensatie voor Feestdagen? En vinden wij dat je meer zeggenschap moet krijgen over de compensatie voor dagen waarop je voor elkaar werkt of overwerkt?
Denk mee met CNV!

Op Je Achterban (klik op de link!) vind je veel ideeën die al zijn bedacht en die we ook misschien gaan voorstellen aan KLM. Maar wellicht heb je zelf ook uitstekende ideeën die je in wil brengen. Of vind je sommige ideeën onverstandig of juist niet stevig genoeg. Laat dan ons dat dan ook vooral weten via de site.

Om mee te praten op Je Achterban heb je een account nodig. Heb je die nog niet? Je kan je Facebook- of Googleaccount gebruiken om in te loggen. Gebruik je geen Facebook of Google? Maak hem dan hier gemakkelijk en gratis aan met je e-mailadres en een zelfgekozen naam en wachtwoord. Ook voor je collega’s die geen CNV-lid zijn is er alle ruimte om mee te doen en mee te praten de komende maanden via deze tool. Laat je inbreng in ieder geval niet verloren gaan.

Vragen/opmerkingen

Vragen of opmerkingen over de info (of andere zaken die spelen bij KLM) kan je doorgeven aan m.wallaard@cnvvakmensen.nl of doorgeven via 06-20471892. Ook als je niet zo digivaardig bent en vooral offline actief, neem gerust contact op met ideeën voor een nieuwe cao.

Frisse inbreng is welkom!
Ben je nog geen lid maar wil je ook actief meepraten en meebeslissen over deze belangrijke ontwikkeling rond je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan ook eens op https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden en wordt lid!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid