Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

Noodpakket Transavia

Bij Transavia is een noodpakket afgesproken om de zware crisis waarin jullie zijn beland te kunnen overbruggen. Wij roepen als CNV onze leden op om hier voor te stemmen. De afspraken zijn identiek aan de afspraken die gemaakt zijn bij moedermaatschappij KLM.

Inhoud
Om op korte termijn de onderneming overeind te houden is afgesproken tussen bonden en Transavia om alle werkgelegenheid, ook de tijdelijke contracten, gedurende de periode dat Transavia gebruik maakt van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (drie maanden) volledig overeind te houden. De winstdeling zal daarnaast worden uitgesteld tot oktober.

Daarnaast hebben we afgesproken dat we op korte termijn met elkaar in gesprek gaan over hoe we in deze periode waarin er voor veel medewerkers weinig werk zal zijn, omgaan met op- en afbouw van verlof.

CNV beseft dat dit pittige maatregelen zijn terwijl het tot voor kort echt uitstekend ging in financiële zin , maar ze zijn niet te vermijden nu de hele vloot aan de grond staat en daarmee de uitgaven voor annuleringen hoog zijn en er vrijwel niet meer geboekt wordt, terwijl de uitgaven aan salarissen doorlopen. Tegelijkertijd zijn we er positief over dat er geen structureel baan- en/of inkomensverlies is afgesproken en dat de afspraken bij Transavia gelijk zijn aan die bij eigenaar KLM: Geen onderscheid !

Vragen/opmerkingen
In de bijlage vindt u het volledige noodpakket. Gezien de urgentie vragen we u om op zo kort mogelijke termijn uw stem uit te brengen over dit pakket. Wij zijn voornemens om maandag 23 maart om 17 uur de stembus te sluiten en de uitkomst onverwijld mede te delen aan Transavia. U kunt uw stem uitbrengen via een mail onder vermelding van uw naam en (indien bij de hand) lidnummer naar uw bestuurder Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl

Een reply op deze mailing met uw stem is dus voldoende.

Heeft u hier vragen of opmerkingen over ? Neem gerust contact op via bovenstaand mailadres of 06-20471892. Rest mij u sterkte toe te wensen in deze extreme tijden voor Transavia en het behoud van een goede gezondheid.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid