Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

KLM Grond: Nog geen witte rook

Vorige week hebben we geschreven dat CNV Vakmensen bereid was om een cao af te spreken met KLM en dat we op vrijdag 27 maart zouden proberen om tot een akkoord te komen. Jammer genoeg is dat niet gelukt.

Vooral veel gesproken met andere vakbonden
Op vrijdag 27 maart stond er een multi-overleg gepland, om te komen tot een akkoord, maar omdat geen van de domeinen (Grond, Cockpit, Cabine) zover was, is er besloten om per domein te overleggen. Op vrijdag 27 maart hebben we weinig met KLM gesproken. We hebben vooral onderling veel gesproken.
Binnen het gronddomein is het FNV de enige partij die zegt: “We gaan niets inleveren en we willen een structurele loonsverhoging van 3%.”
De andere grondbonden zijn bereid om echte stappen te maken.

Natuurlijk klinkt het goed als CNV Vakmensen hetzelfde als het FNV zou zeggen. Maar is dat reëel? Getuigd dat van begrip voor de situatie waarin KLM (en dus de medewerkers) zitten? Nee, volgen CNV Vakmensen niet. 

Daarom hebben wij op allerlei manieren geprobeerd om een oplossing te vinden die ook voor het FNV aanvaardbaar kan zijn. Hierbij zijn we soms zover gegaan, dat dit vooral ten goede zou komen aan de mensen die in de roosters lopen. Maar dit alles was voor het FNV niet genoeg. 

Hoe nu verder?
Omdat we er vrijdag niet zijn uitgekomen, gaan we aan het einde van de week weer verder (donderdag of vrijdag). Wat CNV Vakmensen betreft beginnen we dan weer met de basissituatie. De toezeggingen die we op vrijdag de 27ste hebben gedaan, hebben we gedaan om er samen uit te komen. Maar wij willen dat kantoormensen en mensen die roosters lopen gelijkwaardig inleveren. Dat is toch ook de wijze waarop wij kijken naar de andere domeinen (iedereen gelijkwaardig inleveren) dus ook binnen het gronddomein.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan horen of lezen wij deze graag. 

Asha Mees – kaderlid
Willem Aveling – kaderlid
Cock van der Pol – kaderlid
Dolf Polders - Bestuurder CNV Burgerluchtvaart
Tel.: 023 5684 670 / Email: d.polders@cnvvakmensen.nl

Spreekt onze werkwijze je aan? Ben je nog geen lid? Word dan nu lid. Vul de bon hieronder in en stuur deze op of meld je aan via de website https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid