Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

CNV Vakmensen wil vergelijking kosten KLM-personeel

"Als KLM via de cao kosten wil besparen om haar bedrijfsvoering op orde te krijgen, moet zij eerst aantonen of de werknemers overbetaald worden", stelt CNV onderhandelaar Dolf Polders in reactie op het voornemen van de luchtvaartmaatschappij.

Het is onduidelijk welke divisies en niveaus van het noodlijdende bedrijf te lijden hebben onder de hoge personeelskosten. Tevens is het onduidelijk of deze kosten disproportioneel zijn. "Een benchmark van deze kosten met vergelijkbare luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en IAG is daarom noodzakelijk om te kunnen spreken over verlaging van de cao. Wij willen weten waar precies het probleem zit in de organisatie. Wij gaan niet alle 30.000 medewerkers over één kam scheren."

De cao besprekingen met KLM gaan 18 en 19 december van start. CNV Vakmensen heeft begrip voor de positie waarin KLM zich begeeft. Zij wil constructief meedenken naar duurzame oplossingen die goed zijn voor KLM-medewerkers en het bedrijf. Voorwaarde voor deze opstelling is dat het bedrijf de onderhandelende partijen tijdig voorziet van de benodigde informatie.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid