Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

Cao Transavia: Eindeloos zoeken naar een uitkomst

Pogingen om te komen tot een cao zijn ook in maand 10 van de onderhandelingen mislukt. Transavia heeft een voorstel gedaan. Bonden hebben vergeefs gepoogd om in de buurt te komen van een deal die recht doet aan de jarenlange stilstand bij Transavia qua loon. Tijd voor een ledenraadpleging.

Wij kunnen ons voorstellen dat je jezelf afvraagt, waarom het nu zo lang duurt tot er een nieuwe cao komt. Daarom hebben we als bonden in goed overleg een gezamenlijk bericht opgesteld dat je in de bijlage kan lezen. Wij hopen van harte dat je deze uitnodiging tot je neemt en je input komt geven op onze gezamenlijke ledenvergadering op 23 november om 16 uur in de oude verkeerstoren (Wings), Stationsplein Zuid-West 602, Schiphol-Oost.

Omdat we als CNV graag transparant zijn sturen we je zowel de lezing van ons (de vakbonden) mee als het uiteindelijke voorstel van Transavia, wat we hebben afgewezen. Want het is echt aan jullie om het vervolg te bepalen, aan de onderhandelingstafel zit er niet meer in dan wat werkgever nu heeft voorgesteld.

Compromis
Voor alle duidelijkheid, wij hebben als bonden nog een compromisvoorstel gedaan, namelijk een loonsverhoging van 3% voor een cao van twee jaar(net als bij de cao cabine), maar ook een groei van de eindejaarsuitkering met 1%. Daarnaast wilden we een eenmalige compensatie voor het trage afsluiten van de cao van 1,5% op jaarbasis. Een bescheiden voorstel, echt niet overdreven in het licht van de winstgevendheid van Transavia, de jarenlange stilstand en wat er elders in Nederland gebeurt. Het mocht niet baten.

Contact
Voor vragen en opmerkingen neem gerust contact op met je bestuurder Michiel Wallaard, via m.wallaard@cnvvakmensen.nl  en 06-20471892.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid