Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Burgerluchtvaart - Nieuws

Cao-onderhandelingen Transavia van start

De cao-onderhandelingen voor uw nieuwe (collectieve) arbeidsovereenkomst bij Transavia gaan van start en het gaat fantastisch met het bedrijf. CNV wil daarom het voorstel doen aan werkgever om de cao op een aantal punten te verbeteren. Wij horen graag uw ideeën daarover.

Waar staan we
Alle cao's bij Transavia lopen eind maart af. Ook bij uw vliegende collega's. CNV hoopt niet dat dit leidt tot een kat-uit-de-boom-kijkopstelling bij Transavia maar tot een soepel traject richting een nieuwe overeenkomst. Nu al twee jaar op rij de winstuitkering torenhoog is, wordt het tijd voor wat stevige maar ook realistische stappen vooruit.

In onze concept-voorstellenbrief ziet u waar wij vanuit CNV onder meer aan denken: 4% loonstijging per jaar dat we een cao gaan afsluiten, een verhoging van de vergoeding voor het verrichten van ploegendienstwerk, afschaffen van jeugdschalen en een duidelijke uitspraak van Transavia dat er per 1-1-2021 geld vrijkomt om vervroegde pensionering te financieren (in lijn met het pensioenakkoord).

Mocht u aanvullingen hebben, laat dat vooral weten.

We zullen u de komende tijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen en hopen van harte, dat we al voor het begin van april met witte rook naar buiten kunnen komen.

Vragen/opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met uw bestuurder Michiel Wallaard, via m.wallaard@cnvvakmensen.nl of 06-20471892


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid