Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Transavia grondpersoneel - Nieuws

Pensioen en cao teksten

Dinsdag 26 juni hebben wij een overleg met transavia.com gehad over de pensioenen en het aanpassen van de cao-teksten naar aanleiding van het principeakkoord.

Cao Cabine en Vliegers

Voordat we hebben gesproken over de pensioenen en het aanpassen van de
cao-teksten zijn wij door transavia.com geïnformeerd over de cao-onderhandelingen bij de Cabine en de Vliegers.
Er is een cao-akkoord bereikt voor de cabine-medewerkers en dit wordt eind juli aan de leden voorgelegd. Met de Vliegers wordt de komende maanden onderhandeld over een nieuwe cao, maar het grootste knelpunt daar is het onderwerp pensioenen.

Pensioenen
In de nieuwsbrief van eind juni hebben wij verteld dat in verband met de betaalbaarheid van de pensioenregeling bij de huidige herverzekeraar (Nationale Nederlanden - NN) transavia.com op zoek is naar een oplossing. Er zijn hiervoor 3 mogelijkheden:

  • Onderbrengen bij het KLM pensioenfonds;
  • Zelfstandig Pensioenregeling voortzetten maar de uitvoering neerleggen bij de Blue Sky Groep;
  • Herverzekeren bij een andere verzekeraar.

Er is echter nog een probleem bijgekomen. Het is zeer waarschijnlijk te kort dag om dit jaar nog een goede oplossing te regelen. Daarom wordt er nu ook gekeken naar een tussenoplossing, een overbruggingsjaar. Dit zou kunnen bij NN, maar het kan ook bij een andere verzekeraar.
Een overbruggingsjaar kost echter ook extra geld. Transavia.com wil de meerkosten met de vakbonden bespreken. Dit overleg zal in september plaatsvinden. Natuurlijk gaan wij u als lid daarbij betrekken.

Cao-teksten

Na het overleg over de pensioenen hebben wij de cao-teksten doorgenomen. Deze cao-teksten zijn aangepast naar aanleiding van het bereikte principeakkoord. Over de aanpassing is nu ook overeenstemming bereikt, dus nu kan de definitieve cao worden opgemaakt, ondertekend en verspreid.

Hoe nu verder?

In september worden wij weer verder geïnformeerd over de pensioenen. Wanneer dat precies is weten we nu niet, maar in elk geval niet op 20 september. Dan zou er weer een transavia.com grond-(periodiek)overleg zijn, maar de KLM heeft die dag nu geclaimd voor cao-onderhandelingen.

Heeft u vragen, opmerkingen of iets anders, neem dan contact met mij op.

Dolf Polders
Bestuurder Burgerluchtvaart CNV Vakmensen
d.polders@cnvvakmensen.nl / 023-5684670

Heeft u collega’s die nog geen lid zijn van een vakbond, dan is dit misschien het moment om lid te worden. Zij krijgen dan ook inspraak. Lid worden kan via de website www.cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid