Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Transavia grondpersoneel - Nieuws

Ludieke actie"ter viering"uitblijven cao Transavia

Deze decembermaand vragen de vakbonden, daartoe aangespoord door hun leden bij Transavia, aandacht voor het absurd lang voortslepende cao-traject. Op ludieke wijze vragen we aandacht voor het uitblijven van een cao-akkoord door werkgever een kerstkaart te sturen.

Stand van zaken
Vorige maand werden jullie uitgenodigd om te komen voor een ledenvergadering om onze onvrede over de impasse te bespreken (zie ons bericht van november). Dat heeft geleid tot een goed bezochte ledenvergadering en het opstarten van bijgaande kerstkaartenactie waarin we de directie "bedanken" voor een schrale kerst. Deze actie heeft al de nodige media-aandacht gegenereerd  en de kaarten stromen volop binnen. Mocht je dan ook nog niet een kaart heben ingevuld, pik hem op de komende tijd via je collega's of bij een flyersessie vanuit de bonden en vraag ook je collega's om mee te doen, zodat het effect kan heeft en de directie snel komt tot een respectabel bod. Een voorbeeld van de kaarten vind je in de bijlages op onze pagina.

De klok tikt door
Zoals je via deze banner kan zien: http://bit.ly/grondcao  tikt de klok vrolijk door zonder dat er een nieuwe cao is bij Transavia die tegemoet komt aan hetgeen we vanuit onze professionaliteit als onderhandelaars verantwoord vinden. Waaronder een loonstijging die niet blijft steken op twee keer 1,5% maar die, omdat het nu goed gaat met Transavia, ook een echte verbetering bevat qua koopkracht. Een ding is zeker, zonder enige beweging - hoe ludiek ook - vanuit de medewerkers komt die rechtvaardige cao er niet en zullen we met het nu al gebodene genoegen moeten nemen. Stuur dan ook het kaartje op om een signaal af te geven.

Vragen/opmerkingen
Vragen of opmerkingen over de situatie bij Transavia ? Neem contact op met je bestuurder Michiel Wallaard via 06-20471892 of m.wallaard@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid