Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao KLM-grondpersoneel - Nieuws

Vakbonden schorten het cao overleg op

Donderdag 12 mei hebben de gezamenlijke grondvakbonden besloten om het cao overleg met KLM op te schorten. De verslechteringsvoorstellen moeten eerst van tafel.

Gezamenlijk standpunt
Uit het overleg met de andere vakbonden op 12 mei bleek dat de iedereen van mening is dat KLM eerst de verslechteringvoorstellen van tafel moet halen. We hebben vrijdag 13 mei KLM daar over geïnformeerd. Het wachten is dus op een reactie van KLM.

Gaan we weer in overleg met KLM?
Dat gaan wij als gezamenlijke vakbonden eerst bespreken nadat we een reactie van KLM hebben gehad. KLM wilden een snel cao proces, met een beperkt aantal onderhandelingsrondes. Dat gaat nu zeker niet lukken. Het lijkt wel of de directie van KLM geen enkel gevoel heeft van wat er in de organisatie leeft. Ik heb nog nooit zoveel reactie gehad op onze vorige nieuwsbrief waarin we vertelde dat we niet verder wilden praten over de cao. Het waren allemaal reactie waarbij KLM medewerkers dit standpunt steunde.

Hoe nu verder?
Hoe we verder gaan weten we nu even niet dat is afhankelijk van de reactie van KLM maar ook van de leden/medewerkers. KLM zegt altijd tegen ons; “oh, we hebben dit besproken met onze medewerkers en die willen wel inleveren”. Maar is dat echt zo.

Om alle KLM medewerkers (leden en niet leden) de gelegenheid te geven om mee te praten hebben we een community waar iedereen met me kan praten over de cao: Je Achterban – KLM.

Je Achterban - Wat jij moet weten over jouw werk bij KLM in 2016!
Met trots presenteert CNV Vakmensen de nieuwe online community Je Achterban- KLM. Hier krijg je snel antwoord op al je vragen, van collega’s bij KLM of van de bestuurders, juristen en andere experts van CNV Vakmensen. En je helpt collega’s door jouw kennis en ervaring te delen.

Je Achterban:

  • Geeft snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen;
  • Brengt alle informatie samen die belangrijk is voor jou;
  • Is altijd en overal bereikbaar, wanneer je maar wilt;
  • Is er voor alle werknemers, zzp'ers en flexwerkers

Ga nu naar Je Achterban, log in en doe mee!. Log in met je emailadres en met je wactwoord van MijnCNV of maak een account aan.

De eerste twintig actieve deelnemers aan Je Achterban > KLM ontvangen van ons een cadeaubon voor Bol.com ter waarde van €20,-. ( iemand die een vraag stelt of een discussie start)

Je hoort tot de allereerste die we uitnodigen deel te nemen aan Je Achterban > KLM. We horen dan ook heel graag wat je ervan vindt. Valt je iets vreemds op? Werkt er iets nog niet naar behoren? Laat het ons weten via de feedbackknop op Je Achterban of mail naar suggesties@jeachterban.nl.

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid