Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao KLM-grondpersoneel - Nieuws

Onderhandelingsresultaat KLM Grond cao

Wat op 30 november niet kon, is wel bereikt op 14 december. De Grondbonden en de Cabinebonden hebben een onderhandelingsresultaat met de KLM gesloten. De vliegers konden zich zodanig vinden in het resultaat dat zij een principeakkoord hebben afgesloten. Gezien onze inzet bij de aanvang van het cao-traject en de inhoud van het onderhandelingsresultaat is een principe akkoord voor CNV Vakmensen een stap te ver.

Onderhandelingsresultaat of principeakkoord?

We hebben een onderhandelingsresultaat afgesproken omdat wij van mening zijn dat dit het best haalbare is, gezien de situatie waarin de KLM (en de burgerluchtvaart sector) zich bevindt. Zoals steeds gezegd zal CNV Vakmensen niet weglopen voor zijn verantwoordelijkheid en die hebben we nu genomen door akkoord te gaan met een onderhandelingsresultaat.
Om een principeakkoord te kunnen afspreken, moet het akkoord niet te ver liggen van onze inzet (wat hebben wij gevraagd in onze cao-voorstellen). Het onderhandelingsresultaat ligt daar echter heel ver vandaan. Bijvoorbeeld wij hebben gevraagd om een loonsverhoging en nu is afgesproken dat er tot 1-1-2015 geen loonsverhoging komt. Wel is er afgesproken dat er een winstdelingsregeling komt. Of deze het gemis van een loonsverhoging compenseert, is afwachten.

Ledenraadpleging onderhandelingsresultaat

Download het KLM onderhandelingsresultaat >>

Dit overzicht is beperkt tot de hoofdlijnen. In de definitieve tekst staat ook wat er is afgesproken met de Cabinebonden en de Vliegers. Wanneer je dit leest, mag je zelf beoordelen of iedereen gelijk heeft ingeleverd “fair and Balanced”. Volgens ons wel, wij hebben daar continue op gelet en naar gevraagd.
Wanneer de definitieve tekst klaar is, mogen de leden zich uitspreken over dit onderhandelingsresultaat. Wij onderhandelen immers namens de leden. Wij willen dit doen door middel van ledenvergaderingen en schriftelijke stemming. Hierover volgt bericht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid