Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao KLM-grondpersoneel - Nieuws

Ingenomen met KLM-keuze voor Nayak

“Dat KLM Nayak aanwijst voor het vliegtuigonderhoud, is enorm belangrijk voor de werkgelegenheid voor de 150 vaste medewerkers aldaar. Vooral nu het zo langs het lijntje manoeuvreren is in de burgerluchtvaart, is dit een zeer belangrijke ontwikkeling.” Bestuurder Henk Jongsman van CNV Vakmensen is zeer ingenomen met de stap van KLM.

Vrijdag 12 oktober werd bekend dat KLM het onderhoud aan de 17 Embraer-toestellen per april volgend jaar toewijst aan Martinair’s onderhoudsdienst. Nu zijn deze kisten nog bij Nayak in onderhoud.

Maar Nayak krijgt er per diezelfde datum het onderhoud aan de 26 Fokker 70-kisten voor terug. Mocht dit werk extra mensen nodig hebben, dan worden deze in eerste instantie van de KLM-onderhoudsdienst betrokken.

Jongsma: “KLM is hier dus een deel van het eigen werk aan het uitbesteden, wellicht zelfs met de werknemers er aan vast. Maar dit contract bepaalt dan wel dat de werkgelegenheid blijft gegarandeerd. En dat de arbeidsvoorwaarden ongewijzigd blijven. Dat is het mooie aan deze overeenkomst. En werkgelegenheid is toch echt de focus bij CNV Vakmensen. Uiteraard houdt de bond de vinger aan de pols waar het de transitie in arbeidsvoorwaarden betreft. Wij hebben altijd aangedrongen bij KLM dat de arbeidsvoorwaarden niet in het gedrang mogen komen bij eventuele uitplaatsingen. Dat is nu geregeld.”

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid