Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao KLM-grondpersoneel - Nieuws

Grijp uw kans op medezeggenschap bij KLM

Binnenkort kunnen u en uw collega's een nieuwe ondernemingsraad (OR) en nieuwe groepscommissies (GC) kiezen. Dit is het moment om na te denken of u zelf zitting wilt nemen in de OR of in de GC.

Naast zeggenschap is medezeggenschap heel belangrijk.
Bent u geïnteresseerd in het reilen en zeilen van uw bedrijf? Wilt u opkomen voor de belangen van uw collega’s? Wilt u invloed uitoefenen op het beleid van de directie? Dan is de OR of GC zeker geschikt voor u!

OR versus GC
De OR houdt zich bezig met het totaalbeleid binnen KLM en de GC houdt zich meer bezig met het lokale beleid, dus meer op afdelingsniveau.

Een OR en GC doen belangrijk werk. Zij oefenen invloed uit op de plannen van de werkgever en bedrijfsleiding. Ze denken mee over het beleid en draagt zelf onderwerpen voor discussie aan. Het is ook boeiend en leerzaam. U komt in contact met veel mensen in het bedrijf, ook buiten uw eigen afdeling. U krijgt een beter inzicht in de keuzes die de bedrijfsleiding moet maken. U bent als één van de eerste op de hoogte van de toekomstplannen, etc.Daarnaast is het OR- en GC-werk een leuke afwisseling met uw dagelijkse werkzaamheden. Veel OR- en GC-leden geven aan dat ze voldoening halen uit hun OR- en GC-activiteiten.Als OR- en GC-lid levert u een actieve bijdrage aan uw bedrijf en daardoor aan de positie van u en uw collega’s.

Ervaring
Geen ervaring? Geen punt! Bij CNV vinden wij motivatie en inzet namelijk belangrijker. De andere vaardigheden die u nodig heeft, kunt u leren. Wij begeleiden en ondersteunen u graag en organiseren bijvoorbeeld overleg en afstemming tussen vakbond, onze OR-fractie en de leden in de GC's en in de OR-commissies.

Kandidaat stellen
Denk er eens over na, praat er thuis eens over. Als u de stap wilt wagen, stelt u zich dan kandidaat!

Hoe kunt u zich kandidaat stellen?
Vul de bijgevoegde bereidverklaring in (vergeet uw handtekening niet!), scan deze en verzend per email naar c.vanderpol@cnvvakmensen.nl

Let op: wij willen de bereidverklaringen vóór 24 december 2018 retour hebben.

Twijfelt u of heeft u nog vragen? Ga dan eens met een OR-lid of GC-lid praten of neem contact op met mij (06-20471892)of m.wallaard@cnvvakmensen.nl .

Ga sowieso stemmen!

Bent u echter (nog) niet geïnteresseerd in de functie van OR-lid of GC-lid, ga dan in ieder geval stemmen. Hopelijk op een CNV-kandidaat. Deze kan namelijk voor advies terugvallen op de bond. Niet onbelangrijk bij de vele onderwerpen waar de OR mee te maken heeft. 

Met vriendelijke groet,

Michiel Wallaard

Bestuurder CNV Vakmensen bij de KLM 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid