Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao KLM-grondpersoneel - Nieuws

Onduidelijkheid over kasgeld leidt tot onrust onder KLM'ers

CNV Vakmensen wil dat er zwart-op-wit duidelijkheid komt over de financiële autonomie van KLM, voordat donderdag de gesprekken over een nieuwe cao weer verder gaan. "Er is grote onduidelijkheid ontstaan over de toekomst van de financiële autonomie van KLM. Deze onduidelijkheid leidt tot grote onrust onder het KLM-personeel", zegt cao-onderhandelaar Dolf Polders.

Polders vindt de verklaring die de KLM-top heeft verstrekt, te summier. "Het personeel verkeert al in grote onzekerheid over de aangekondigde bezuinigingen. De door Air France gecreëerde onduidelijkheid roept veel vragen op over met wie we straks zaken doen: Amstelveen of Parijs? Voor ons staat als een paal boven water dat een toekomstige cao en eventueel sociaal plan enkel en alleen naar Nederlandse maatstaven wordt afgesloten."

Duidelijkheid

Donderdag en vrijdag onderhandelen bonden en KLM weer over een nieuwe cao. Polders: "Wij willen dat Air France-KLM, in het belang van het voltallige KLM-personeel, voor het begin van de onderhandelingen zwart-op-wit duidelijkheid verschaft."

Debat Tweede Kamer

De Tweede Kamer debatteert vandaag vanaf 17.15 uur over de situatie bij KLM. Dolf Polders is hierbij aanwezig.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid