Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Burgerluchtvaart

Cao KLM-cabinepersoneel

Looptijd: 1 april 2016 tot en met 31 mei 2019

Je maakt deel uit van de cabine crew bij luchtvaartmaatschappij KLM en zorgt voor de veiligheid en de verzorging van passagiers.

Downloaden

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk bij KLM, de cao of heb je andere vragen rondom werk en inkomen? Sinds kort hebben wij voor alle werknemers in jouw cao Je Achterban. Onze online community waar je 24 uur per dag terecht kunt met je vragen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt hebben of een discussie beginnen!

Ga naar Je Achterban >


Cao verlopen?

  • De einddatum van de cao is verstreken. Wat nu?

    Zolang er geen nieuwe cao is afgesloten, geldt de oude nog

    Soms is de looptijd van een cao al verstreken maar is er nog geen nieuwe cao. In dat geval geldt de oude cao nog steeds. Dit wordt nawerking genoemd. Nawerking betekent dat, zolang er geen nieuwe cao is afgesloten, de oude cao blijft gelden voor werknemers die voordat de cao afliep in dienst waren. Zodra er een nieuw cao-akkoord is én de nieuwe tekst is gereed, verschijnt verschijnt deze op de website.


  • De oude cao is verlopen en er is een nieuwe cao. Geldt die al?

    De afspraken gelden vanaf de ingangsdatum

    Het kan even duren voordat de nieuwe cao-tekst klaar is. De nieuwe afspraken gelden al vanaf de ingangsdatum van de nieuwe cao. Zodra er een nieuw cao akkoord is én de nieuwe tekst gereed is, verschijnt de nieuwe tekst op deze site.