Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Brood en zoetwaren - Nieuws

Voortgang sociaal plan Mission Foods

Op 11 maart was de planning dat de 3e onderhandelingsronde zou plaatsvinden over het sociaal plan. Echter op 9 maart heeft de vakbond FNV alle medewerkers die in Noord-Brabant wonen de dienstopdracht gegeven alle afspraken af te zeggen of te verplaatsen en tot en met 17 maart thuis te werken.

Dit in verband met de aangescherpte adviezen, die het kabinet en RIVM hebben gepresenteerd om het CoViD-19 Coronavirus te kunnen beheersen.

Daardoor is er op 11 maart niet onderhandeld. Vanuit de werkgeversdelegatie, Richard Heijmann en Jessica Dietz (advocate namens Gruma), is toegezegd dat wij wel de conceptteksten ontvangen zodat we daar alvast mee aan de slag kunnen. Door zowel de advocate van Gruma als reeds geplande vakantie van B. Alkemade is de volgende afspraak gepland op vrijdag 27 maart aanstaande.

Met spanning wacht ik het concept sociaal plan, zoals toegezegd door Gruma / Mission Foods, af. Tussentijds is er contact met jullie ondernemingsraad over de voortgang van hun advisering. Mocht je als lid van CNV Vakmensen vragen hebben, mail mij dan: r.jongen@cnvvakmensen.nl
 
Samengevat
Zorgvuldigheid gaat voor snelheid; na goede voorstellen van ons als vakorganisaties hebben wij nog niets concreets op papier / per mail gezien van jullie werkgever.
Ik begrijp dat het langer duurt dan verwacht, maar de late beslissing van jullie werkgever (eerst klanten stroom bedienen / op gang brengen en daarna de late beslissing van Gruma om niet te herbouwen), alsmede de plotselinge calamiteit van het Coronavirus vertraagt het proces.

Excuses dat jullie geduld zo op de proef wordt gesteld. Vertrouw erop dat wij achter de schermen het concept sociaal plan goed bekijken EN dat jullie OR aan de slag is met het onderzoek over de nut en noodzaak van het besluit van jullie werkgever om de fabriek niet te herbouwen in Roermond.

Mede namens jullie kaderlid Bram Pastoor,
René Jongen
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
www.cnvvakmensen.nl
T: 06-51 202 961

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid