Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Brood en zoetwaren - Nieuws

Stemmen over eindbod cao zoetwaren

Tot en met 24 april kun je stemmen over het eindbod zoetwaren. CNV Vakmensen vindt dat werkgevers te weinig loonsverhoging geven. Werkgevers zeggen zelf, dat de sector niet minder draait dan de afgelopen jaren. Waarom dan wel minder loon dan vorig jaar?

Stem je voor of tegen?

Je kunt het eindbod lezen in de bijlage. Het enige voordeel van het eindbod is, dat de 80-90-100-regeling een jaar eerder wordt: 7 jaar in plaats van 6 jaar voor AOW.
CNV Vakmensen zegt: de loonsverhoging is te laag. 

Lonen

We vragen 3,5% over 12 maanden. Je krijgt 2% over 15 maanden. Dat is 1,5% lager. De eerstvolgende loonsverhoging is pas 1 april 2019. Je mist dus ook nog de loonsverhoging van januari 2019!

Aan tafel zijn we uitgepraat

Een eindbod = werkgevers willen niet meer praten. Er is geen wettelijk recht op een nieuwe cao. Dus het enige wat we nog kunnen doen, is op een andere manier druk zetten. Een handtekeningenactie, een kantinebijeenkomst, misschien zelfs andere vormen van actie. 

Tegenstemmen

CNV Vakmensen vraagt aan jou: stem tegen dit eindbod. Daar zeggen we wel wat bij: tegenstemmen heeft alleen zin als je later ook bereid bent om een vorm van actie te voeren.

Stemmen

Je kunt tot en met 24 april stemmen via deze link. Als de meerderheid tegenstemt, gaan we daarna met jou in gesprek over mogelijke acties.

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid