Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Brood en zoetwaren - Nieuws

Start gesprekken voor sociaal plan Verkade

In de ochtend van 25 januari heeft het eerste overleg voor een sociaal plan voor Koninklijke Verkade plaatsgevonden. Het was een oriënterend gesprek waarin we voornamelijk de contouren van de volgende overleggen hebben vastgesteld.

Het gesprek vond plaats tussen de directie van Verkade en bestuurders, consulenten en kaderleden van CNV Vakmensen, De Unie en FNV. Tijdens het gesprek hebben de bonden geprobeerd een duidelijk overzicht te krijgen van de stand van zaken. Er werden veel vragen gesteld. Er werd ons verteld dat de productievolume per saldo significant is gedaald doordat er internationaal minder producten worden afgenomen. Het is daarom nodig dat de organisatie wordt aangepast aan de nieuwe volumerealiteit.

De bonden hebben de directie verzocht om nadere informatie om de situatie beter te kunnen beoordelen.

Deze week zal ik telefonisch contact opnemen met onze leden om eventuele vragen te beantwoorden. Tevens zal er binnenkort een gezamenlijke ledenvergadering van de drie bonden plaatsvinden waarin wij onze leden informeren over de stand van zaken en waar je je mening kunt delen. Het volgende overleg tussen de sociale partners staat gepland voor volgende week dinsdag 31 januari.

Ik wil jullie allen vragen om contact met mij op te nemen als je vragen of opmerkingen hebt. Uiteraard kun je mij ook mailen of bellen als je vragen hebt of als je individuele hulp nodig hebt.

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 43 61 65
E: s.faez@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid