Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Brood en zoetwaren - Nieuws

Enquête Cao Bakkersbedrijf 2021

Het is alweer bijna tijd voor een nieuwe cao. Reden dat we weer bij jullie komen om na te gaan wat jullie voor een nieuwe cao belangrijk vinden. Zoals altijd hebben we weer een enquête gemaakt waarop jullie kunnen reageren.

Maar eerst dit
Onderaan zien jullie de naam van een andere bestuurder staan. Jarenlang is Henk van Beers bestuurder geweest voor de bakkerijsector. Dat heeft hij een groot aantal jaren gedaan en hij heeft daarin veel bereikt. Maar aan alle mooie dingen komt een eind en Henk gaat een andere functie binnen CNV Vakmensen bekleden. Dit betekent dat ondergetekende hem opvolgt. Vanaf nu staat mijn naam dus onder nieuwsbrieven gericht aan onze leden in de bakkerijsector. Ik, Evert Jan van de Mheen, ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam als bestuurder bij CNV Vakmensen. Hoofdzakelijk ben ik werkzaam geweest in de chemische industrie en in het openbaar vervoer. Daar komt nu de bakkerijsector bij en dat betekent dat er andere bedrijven uit mijn pakket verdwijnen. Ik heb er zin in: mijn eerste ervaringen zijn positief! Henk, bij deze dank je namens alle leden voor je inzet!

Cao
We zijn met de voorbereidingen voor een nieuwe cao bezig. We zitten in een moeilijke periode. Ondanks dat de voeding een tak is die door corona gewoon door mocht draaien, is het ook voor jullie sector een moeilijke tijd. Vorige week nog maakte het Nederlands Bakkerij Centrum bekend dat de broodconsumptie met 5,5% gedaald is. Weliswaar nam de verkoop in de winkels wat toe, maar verkoop van brood buiten de deur en de horeca is fors minder geworden. Dat zal in de onderhandelingen zeker een rol gaan spelen.
Daarnaast speelt ook een rol dat er een onderzoek gaande is naar een mogelijke splitsing van cao’s in een industrieel deel en een ambachtelijk deel. Het mag duidelijk zijn dat wij tegen een splitsing zijn in twee cao’s. Wij vinden dat dat voor niemand goed is. Hooguit kan op korte termijn de ene sector beter uit zijn, maar niet meer dan dat. Wij vrezen dat zeker de leden werkzaam bij de ambachtelijke bakkers daar nadeel van zullen ondervinden. Het totaalaantal leden in die sector is niet zo groot. Wij zullen ons daar ook hard voor maken, maar daar hebben we jullie ook voor nodig. Maak dus je ongeorganiseerde collega lid. Dat helpt jou en dat helpt ons.

Enquête
Ook dit jaar hebben we weer een enquête gemaakt om een beeld te krijgen van wat jullie belangrijk vinden. Het kost je een paar minuten, dus doe jezelf en ons plezier en vul de enquête in. Klik hier om meteen naar de digitale enquête te gaan.
Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres op internet ook de enquête invullen: https://bit.ly/3rvu4V7 Je hebt de tijd tot en met 8 april. Dat is niet zo lang, maar het invullen neemt weinig tijd in beslag. Dat moet dus kunnen.

Vervolg cao
Uiteraard houden we je op de hoogte van de cao-onderhandelingen en ik hoop dat je jouw ongeorganiseerde collega ook op de hoogte houdt hiervan. Dat kan door hem of haar onze nieuwsbrief te laten lezen. Neem voor het lidmaatschap een kijkje op onze website: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Evert Jan van de Mheen,
bestuurder CNV Vakmensen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl
M 06 53736490

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid