Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Brood en zoetwaren - Nieuws

Eerste acties cao Zoetwaren

Sinds deze week kun je CNV Vakmensen af en toe zien met een vlaggenactie. We staan met deze CNV-vlaggen rond de ploegenwisseling voor de poort van het bedrijf. We doen dit in goede samenwerking met de andere bonden, want alleen samen staan we sterk.

Je gaat erop achteruit
Jullie hebben vrijwel allemaal tegen het eindbod van de werkgevers gestemd. Jullie boodschappen zijn 1,9% duurder geworden. De werkgevers willen maar 1% loonsverhoging betalen. Je gaat er dus op achteruit.
Werkgevers zeggen: maar je nettoloon is erop vooruitgegaan. Dat is zo. Dat hebben de werkgevers niet gedaan, maar de overheid. Je betaalt wat minder belasting op je loonstrook. De overheid geeft je dus met de ene hand geld en met de andere hand pakt diezelfde overheid dat geld weer terug. Want de hogere prijzen in de winkel komen voor 0,6% door hogere belastingen (BTW en accijnzen). De overheid maakt je loon dus hoger, maar maakt je boodschappen ook duurder. Zo ga je er nog steeds op achteruit met 1 % loonsverhoging.
En jongeren moeten betalen voor ouderen. Jongeren gaan er in het eindbod 10-60% op achteruit. We voeren dus actie voor meer loonsverhoging voor iedereen, jong en oud.

Ultimatum
De landelijke kaderleden van CNV Vakmensen zeggen: we kunnen nu niets anders meer dan actie voeren. Daarom hebben zij samen met het bondsbestuur van CNV Vakmensen besloten om een ultimatum uit te brengen. Dat ultimatum schrijven we pas daadwerkelijk als er voldoende leden in actie willen komen. Reageer op de poll op www.jeachterban.nl/zoetwaren of stuur een email naar r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
Ook als je nog vragen hebt. Wie weet gaat CNV Vakmensen samen met jou bij jouw bedrijf actie voeren.

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid