Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Brood en zoetwaren - Nieuws

Duurzame inzetbaarheid of flex in zoetwaren?

Tijdens de tweede onderhandelingsronde cao zoetwaren op 14 november 2016 hebben werkgevers met CNV en de andere bonden uitgebreid hun voorstellen toegelicht. Veel verder zijn we dus nog niet gekomen.

CNV wil gezonde vrije tijd en roosters
CNV Vakmensen stelt voor om ouderen vrijwillig 80% te laten werken, met 90% loon en 100% pensioenopbouw. Of misschien wel 50% werken, met 70% loon en 100% pensioenopbouw. De werkgevers denken hier nu over na, er worden berekeningen gemaakt. Want werkgevers willen vooralsnog niet hieraan mee betalen, maar vinden het een sympathiek idee.

CNV Vakmensen wil ook proeven met zelf-roosteren. En proeven met drie ploegen diensten waarin je hooguit 3 nachten achter elkaar werkt, niet 5 zoals nu. Dan houd je het langer vol.

flex
De cao zoetwaren is één van de meest flexibele cao's in Nederland. Toch stellen de werkgevers voor om overwerk goedkoper te maken. Ze willen ook geen toeslag meer op zaterdag. CNV vindt dit slechte voorstellen: de werknemer krijgt minder loon en is gemakkelijker in te zetten op andere uren. Dit komt eens in de zoveel jaar terug.

uitzendkrachten
In de enquete zeggen jullie: zorg voor meer vaste plekken. Dat is goed voor de uitzendkracht. Maar ook voor de vaste kracht. Want die hoeft niet steeds een uitzendkracht in te werken. De werkdruk daalt dan.

loonsverhoging
CNV Vakmensen vraagt 2,5%, de werkgevers hebben nog niet gereageerd. We hebben dus veel te bespreken op 13 december


Bestuurder CNV Vakmensen

Roel van Riezen
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
06-51602034

16-3985/RvR/bht

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid