Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Brood en zoetwaren - Nieuws

CNV-leden wijzen Cao Zoetwaren af

In juni kon je stemmen over de cao. De meeste leden hebben niet gestemd. De uitslag was: 20 stemmen tegen het eindbod van de werkgevers en 17 stemmen voor het eindbod van de werkgevers.

CNV Vakmensen kan maar één ding doen: luisteren naar de leden.

De volgende stap is dan meestal actie voeren voor een betere cao. Maar bijna niemand van jullie heeft gestemd. En als op een bedrijf een paar tegenstemmers zijn, zijn er op datzelfde bedrijf ook een paar voorstemmers. Zo kunnen we niet actie voeren. Logisch dat werkgevers denken: onze werknemers hoeven geen mooie loonsverhoging. Pas als jullie als CNV-leden in actie willen komen, kunnen we de loonsverhoging omhoog krijgen.

Als jij niets doet, kunnen wij ook niets!

De cao 2019 komt er al weer bijna aan. Wat wil jij? Wil jij dat CNV Vakmensen gaat onderhandelen over een nieuwe cao? Wat wil jij in die nieuwe cao? Een mooie loonsverhoging? Goede werktijden? Vaste banen ook voor uitzendkrachten? Mooie werktijden? Opleiding om promotie te kunnen maken?

CNV Vakmensen komt bij je langs dit najaar, net zoals we voor de zomer naar jullie toe zijn gegaan. We willen graag weten hoe we een mooie cao kunnen afsluiten in 2019. Want dat kan alleen als jij je stem laat horen. En misschien zeg jij dan, dat we alsnog de cao 2018 ook moeten ondertekenen. 

De 2% heb je aan het CNV Vakmensen te danken

Weet je nog, dat de werkgevers eerst 1,6% boden? CNV Vakmensen heeft toen gezegd: werkgevers, je berekening klopt niet. Daardoor is het nu 2% geworden. CNV Vakmensen zegt: het had nog meer kunnen worden, als jullie daarvoor actie zouden willen voeren.

Hoe is het bij de andere bonden?

De FNV-leden hebben het eindbod ook afgewezen. FNV zal dus net als CNV Vakmensen de cao niet tekenen. De Unie-leden hebben het eindbod wel aangenomen. De werkgevers hebben ervoor gekozen om een cao af te sluiten met De Unie. In de cao staat, dat we afspraken gaan maken over bijvoorbeeld flexibiliteit. Je wilt toch niet dat De Unie met vrijwel geen achterban afspraken gaat maken over flexibiliteit?

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid