Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Brood en zoetwaren - Nieuws

Akkoord sociaal plan Gruma - Mission Foods

De leden van CNV Vakmensen hebben voor het sociaal plan gestemd. Op vrijdag 27 maart 2020 is er een definitief akkoord ondertekend met jullie werkgever Gruma – Mission Foods.

Het akkoord is overeenkomstig het reeds eerder aan jullie toegezonden concept sociaal plan, met een kleine aanpassing op het gebied van de studiekostenvergoeding.

Studiekosten
Op mijn verzoek heeft er nog een laatste aanpassing plaatsgevonden. Het scholings budget is vanaf 1 juli 2020 beschikbaar en vastgesteld op maximaal € 1.000,00 netto per persoon. Je dient aan te tonen dat je op het moment van indienen van de declaratie nog werkloos bent. De mogelijkheid tot declareren van je studiekosten kan tot en met 31 december 2020. De opleiding, cursus of training bij een officieel opleidingsinstituut moet werk gerelateerd te zijn met als doel meer kans te krijgen op de arbeidsmarkt.

De vaststellings overeenkomst (afgekort V.S.O.) is het document, waarin je met de werkgever Gruma - Mission Foods overeenkomt dat je dienstverband eindigt. De berekening van de ontslagvergoeding vindt plaats zoals in het sociaal plan is beschreven. De werkgever heeft toegezegd, dat indien mocht blijken dat er een rekenfout in de berekening zit, er achteraf nauwkeurige correctie plaatsvindt.

René Jongen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 61
E: r.jongen@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid