Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Zoetwaren - Nieuws

Uitslag CNV-enquête Zoetwaren en voorstellenbrief

In de zomer konden leden en niet-leden een enquête invullen voor de nieuwe cao Zoetwaren. De uitslag hiervan is bekend. Uit de enquête blijkt dat jullie vooral dit willen: een goede loonsverhoging van 5%, werkzekerheid (meer vaste contracten), gezonde en sociale werktijden, een cao in gewoon Nederlands en eerder met pensioen.

De uitslag van de enquête en de CNV-voorstellenbrief kun je lezen op www.jeachterban.nl/zoetwaren.  Hier kun je ook reageren op de uitslag. In deze nieuwsbrief gaan we geven we meer uitleg over de resultaten van de enquête.

Loonsverhoging
65% denkt dat jouw bedrijf er goed of heel goed voor staat. Nog eens 31% denkt dat jouw bedrijf het redelijk doet. Bij elkaar is dit 96%. Daarom vraagt CNV Vakmensen 5% loonsverhoging.

Vast werk
90% van jullie heeft ingevuld, dat CNV Vakmensen moet opkomen voor vaste krachten en voor uitzendkrachten, allebei. Driekwart van de uitzendkrachten wil liever een vaste baan. Werkgevers in de zoetwaren zeggen al jaren: flexwerk dient beperkt te worden tot pieken in de productie, vervanging bij ziekte en werving en selectie. Daarom stelt CNV Vakmensen nu voor de 25% uitzendwerk nu te verlagen naar maximaal 20% in de nieuwe cao. 

Gezonde en sociale werktijden
Nachtwerk is ongezond, en vijf nachten achter elkaar is al helemaal ongezond. De helft van de mensen in de drieploegen vult in, dat ze niet altijd genoeg kunnen uitrusten. Bij de anderen (dagdienst, tweeploegen, vijfploegen) kan een kwart niet altijd voldoende uitrusten. Daarom stelt CNV Vakmensen voor om de werkweek te verkorten in de drieploegen. Dat kan door de pauze door te betalen, maximaal vier nachten te laten werken en overwerk te verbieden in de drieploegen. Dan maar over naar de vijfploegendienst. 
Hoe ouder je wordt, hoe zwaarder het werken, is de theorie. Uit de enquête komt dat niet naar voren, ook niet in de ploegendienst. Toch is de wens breed om eerder met pensioen te mogen gaan. En uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook, dat ploegendienst je gezondheid schaadt. Daarom stelt CNV Vakmensen voor om de 80-90-100 regeling uit te breiden, en het mogelijk te maken 3 jaar eerder met pensioen te gaan.

Eigen scholingspotje 
Een derde zou een eigen scholingspotje willen hebben. Op dit moment kun je nog 1000 Euro declareren bij het sociaal fonds. Bijna niemand maakt daar gebruik van. Daarom stelt CNV Vakmensen voor om ieder een scholingsbudget te geven van 500 Euro per jaar.

Lid van de vakbond 
Een loonsverhoging, vaste banen, gezonde werktijden en eerder met pensioen komen niet vanzelf. Ook de overheid regelt dit niet. Alleen CNV Vakmensen kan dit samen met de andere vakbonden proberen te regelen. De helft van de invullers van de enquête is niet lid van een vakbond. 30% is lid van CNV Vakmensen, ruim 20% van een andere vakbond. Maak je collega’s lid van CNV Vakmensen, zodat we veel meer kunnen bereiken.

Roel van Riezen,
bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen
E r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 
M 06-51602034

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid