Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Zoetwaren - Nieuws

Roosters en vast werk zoetwaren

Op 20 december 2018 hebben we drie onderwerpen besproken: gezonde roosters, de kosten van vaste krachten en van uitzendkrachten en de voorstellenbrieven van werkgevers en van De Unie.

Gezonde roosters
Werkgevers èn vakbonden willen minder nachten achter elkaar. We willen in het nieuwe jaar graag in een paar bedrijven met jullie praten hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen. Dan blijven jullie gezonder. 

Kosten vaste krachten en uitzendkrachten
Een onafhankelijk bureau heeft op ons verzoek een berekening gemaakt. Heel algemeen kun je zeggen: het is voor een bedrijf goedkoper om jonge vaste krachten aan te nemen in plaats van uitzendkrachten. Tegelijk is een oudere vaste werknemer duurder dan een jonge uitzendkracht. Het bureau gaat nu uitrekenen of een bedrijf in totaliteit duurder of goedkoper uit is als veel uitzendkrachten een vaste baan krijgen. Want jullie zeggen allemaal: in de zoetwaren moeten veel meer vaste krachten werken! Daar zijn de werkgevers het mee eens, alleen doen ze het niet. 

De voorstellenbrieven van de werkgevers VBZ en van De Unie
CNV Vakmensen en de FNV hadden al een tijdje geleden een voorstellenbrief geschreven. Nu dus ook VBZ en De Unie.
De brief van De Unie is kort en concreet. De werkgeversbrief is niet duidelijk. Er is nog niet echt onderhandeld. Er is dus nog geen cao.

Wij vroegen aan de werkgevers om op 14 januari 2019 concreet in te gaan op de voorstellenbrieven van de vakbonden. De onafhankelijk voorzitter vroeg aan de werkgevers om concreter te worden en daadwerkelijk te gaan onderhandelen. Dus dat zal op 14 en 21 januari 2019 gebeuren.

Ik wens je fijne feestdagen toe. 

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
E r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 
M 06 5160 2034

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid