Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Zoetwaren - Nieuws

CNV Vakmensen enquête zoetwaren: meer vaste banen

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je de CNV Vakmensen-enquête hebt ingevuld of omdat je CNV-lid bent. Dank je wel dat je je betrokkenheid toont. Daardoor weet CNV Vakmensen wat jij wilt. Jouw wensen bepalen het cao-overleg zoetwaren.

Meer vaste banen, meer training, goed loon, roosters zo houden
De meeste werknemers zijn tevreden over hun werk. Het werk is leuk genoeg, en je verdient een redelijk loon. De sfeer met je collega’s en leidinggevende is voldoende tot goed. Wat wel moet veranderen:
- meer vaste banen: de werkgevers leunen veel te veel op uitzendwerk
- meer trainingen, zodat jij je werk goed kunt blijven doen.
Werkgevers willen de roosters veranderen, zodat ze meer uitzendkrachten in vaste dienst kunnen nemen. Jullie zeggen in de enquête: dat geloven we niet. Ook met flexibele roosters blijven er net zo veel uitzendkrachten.

Wat gaat CNV Vakmensen doen?
- CNV Vakmensen bezoekt uitzendkrachten. Wil je dat op jouw bedrijf, stuur dan even een e-mail. We kunnen ook een tolk mee nemen voor je buitenlandse collega.
- De cao-onderhandelingen lopen nu. CNV Vakmensen zet in op gezondere roosters. De hele discussie over pensioenleeftijd gaat over mensen die het niet vol kunnen houden. Daarom hebben de landelijke vakbonden een ultimatum aan de regering geschreven. En wil CNV Vakmensen in de cao zoetwaren werktijden die je kunt volhouden.

En mijn werkzekerheid dan?
Jullie zeggen in de enquête: ik houd wel werk. De werkgevers zeggen: er gaat nog veel veranderen de komende 10 jaar. Dus wil je werk houden, dan moet je zorgen dat je bij blijft in training en opleiding. CNV Vakmensen gaat met jullie hierover de discussie aan. Ondertussen kun jij gratis en anoniem de loopbaanscan invullen op cnvvakmensen.nl/zoetwaren.

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid